Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul General al NATO în vizită la baza din Pápa, Ungaria

C-17 Strategic Airlift Capability (SAC), Papa, Ungaria, foto NATO.int

C-17 Strategic Airlift Capability (SAC), Papa, Ungaria, foto NATO.int

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen s-a deplasat luni, 1 iulie în Ungaria. În cadrul acestei deplasări Rasmussen a purtat discuţii cu oficialii maghiari şi a vizitat baza aeriană NATO din localitatea Pápa (120 km V Budapesta).

Secretarul General a subliniat importanţa cooperării între state pentru a îmbunătăţii capabilităţile defensive, declarând că baza de la Pápa „este un exemplu perfect prin care statele cooperează între ele pentru a-şi asiguara capabilităţi la care nu se poate ajunge pe cont propriu”.

Împreună cu Fogh Rasmussen s-a deplasat la Pápa ministrul maghiar al apărarii, Csaba Hende şi alţi demnitari maghiari.

Baza aeriană de la Pápa este folosită în cadrul Smart Defence – C-17 Strategic Airlift Capability (SAC) de către 10 aliaţi NATO -Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, România şi SUA – respectiv doi parteneri Suedia şi Finlanda – care nu sunt menbrii NATO.

C-17 Strategic Airlift Capability (SAC) are în înzestrare trei avioane de transport C-17 care sunt folosite pentru a asigura transportul spre Afganistan, dar şi spre alte locaţii în cadrul misiunilor NATO sau UE.

După vizita efectuată la baza aeriană, Secretarul General s-a deplasat spre Budapesta – la bordul unei aeronave C-17 – unde s-a întâlnit cu preşedintele Ungariei, Janos Ader, cu prim-ministrul Vikor Orban şi unde a depus o coroană la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Secretarul General l-a lăudat pe premierul Viktor Orban pentru angajarea puternică pe care Ungaria o are faţă de NATO şi a felicitat Ungaria pentru asumarea preşedinţiei în cadrul Grupului de la Visegrad  (din care mai fac parte Cehia, Polonia şi Slovacia).

Flavius Rusu

Sursa: NATO

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.