Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul General al NATO invită Rusia să participe la sistemul de apărare antirachetă

Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a invitat Rusia să devină “parte a familiei NATO”,  în cadrul sistemului de apărare antirachetă.  Astfel, declaraţia a fost făcută înaintea unei conferinţe a NATO, care va fi organizată în această săptămână – dacă traficul aerian perturbat din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda va permite acest lucru.
Reuniunea va trasa viitorul Alianţei, într-o lume marcată de ameninţări diferite de cele din timpul Războiului Rece.
După semnarea tratatului ruso-american de dezarmare nucleară START, discuţii confidenţiale au fost iniţiate între Moscova şi Washington privind un nou concept al scutului antirachetă, fapt confirmat purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai.

Potrivit lui Rasmussen, NATO este pregătită să depună eforturi pentru a reduce îngrijorarea Rusiei în legătură cu scutul antirachetă.
“Avem nevoie de un sistem de apărare antirachetă care include nu doar ţările NATO, ci şi Rusia. Un singur scut de securitate, pe care să îl construim împreună (…) şi pe care să îl operăm împreună. Un scut de securitate care să ne protejeze pe toţi”, a declarat el.

Sursa: The Independent

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Secretarul General al NATO invită Rusia să participe la sistemul de apărare antirachetă”

  1. altfel says:

    Ma astept ca niste politicieni romani sa se opuna vehement acestei idei. Eventual, chiar sa-i ameninte pe aia de la NATO.