Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul general al NATO solicită 4000 de militari pentru supravegherea alegerilor din Afganistan

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a afirmat în cursul zilei de miercuri, 18 martie, că “este nevoie de încă 4000 de militari în Afganistan”. Misiunea acestora ar fi aceea de a contribui la asigurarea desfăşurării în siguranţă a alegerilor prezidenţiale din luna august, din Afganistan.
Solicitarea Secretarului general vine pe fondul creşterii violenţelor în această ţară, de la începutul invaziei americane din 2001.

De atunci şi până în prezent au fost ucişi aproximativ 5000 de oameni.

Modul în care se va desfăşura procesul electoral va constitui un test de democraţie pentru această ţară.

Sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Secretarul general al NATO solicită 4000 de militari pentru supravegherea alegerilor din Afganistan”

 1. Ando says:

  Oare iar se va apela la excelent de bine platita si remunerata armata romana ? Daca vedem companiile de denigrare din tara la adresa armatei, ma întreb cu ce sentimente mai merg militarii nostri in misiuni ? Politicul si cei care raspund de armata au o mare raspundere pentru imaginea unei structuri care prezinta imaginea tarii în lume.

 2. DE CE BAL says:

  Domnule Ando,
  Poate nu am citit bine…
  Cumva ati scris excelent de bine… umilita si stigmatizata armata – inca romana?
  Poate nu stiti ca printr-o campanie PSYOPS, bine gandita, ofiterii superiori sunt sfatuiti acum sa faca rapoarte de trecere in rezerva pentru ca…din luna aprilie nu se mai acorda sumele compensatorii!
  Pleaca cadre militare scolite in Occident si sunt angajati voluntari care, dupa perioada de instruire se duc, pe bani mai buni, la Ministerul de Interne.
  Am o veste proasta pentru fostul ofiter de marina Traian Basescu.
  S-a asigurat, de pe acum, de voturile… contra ale celor umiliti cu trecerea in rezerva, ca si a celor ramasi sub comanda unui amiral avansat in absenta oricarei fapte notabile in favoarea organismului militar.
  Inmultind cu patru, cifra acceptata ca fiind minima influenta a unui membru de familie, afectat de masuri discriminatori, asupra persoanelor apropiate, presedintele actual are deja circa 300.000/360.000 voturi impotriva la proximele alegeri prezidentiale.
  Cu un ministru taciturn, cu generali promovati pentru ca au inteles regula tacerii, cu sefuleti numiti dupa cum au facut frumos – ieri in fata PNL, azi in fata PDL – armata mai are un pic si este buna de… pus pe chituci.
  Candva actualul sef de stat imbraca uniforma militara, cu un entuziasm notabil!
  Acum a uitat de baietii din teatrele de operatii.
  Dar ii ureaza amiralului Marin… vant bun din pupa, desi serviciile de informatii l-au informat ca vantul bate din prova…
  Ati auzit cumva ca actualul sef al Statului Major General sa aiba curajul de a merge la comisiile parlamentare de aparare pentru a pleda cauza profesionistilor adevarati din armata (nu a celor facuti la …apelul de seara)?
  Omerta – legea mafiota a tacerii – este cantecul de lebada a celei mai slabe echipe de comanda aflata la …timona organismului militar.
  Nu pentru multa vreme.

 3. Ando says:

  Corectez textul meu cu ghilimelele de rigoare „excelent de bine platita si remunerata” pentru a exprima ce am dorit sa spun.