Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Secretarul general NATO condamnă alipirea ilegală a Crimeei la Rusia

Meetings of the Ministers of Foreign Affairs at NATO Headquarters in Brussels- Press Conference NATO Secretary General following the NATO-Georgia CouncilSecretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a condamnat alipirea “ilegală” a Crimeei la Rusia. El a cerut atât Moscovei, cât şi Kievului, să manifeste la “reţinere”.

“Condamn gestul preşedintelui Putin de a încheia un acord ce prevede încorporarea Crimeei în Federaţia Rusă””, a afirmat Secretarul general al NATO, într-o declaraţie de presă.

“Rusia a ignorat toate apelurile lansate de comunitatea internaţională pentru a se întoarce la respectarea dreptului internaţional şi continuă să urmeze o cale periculoasă”, a declarat Rasmussen.

“Rusia continuă să violeze suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi încalcă flagrant angajamentele internaţionale în care este angrenată”, a mai spus Rasmussen.

“Nimic nu poate justifica prelungirea unei astfel de politici, care nu poate decât să sporească izolarea internaţională a Rusiei”, a adăugat el.

“Anexarea Crimeii este ilegală şi nelegitimă şi statele membre NATO nu o vor recunoaşte”, a avertizat Secretarul general al NATO declarându-se “profund îngrijorat” în legătură cu moartea unui ofiţer ucrainean în urma unui atac armat la o unitate militară din Simferopol, capitala Crimeei.

“Este stringentă solicitarea ca toate părţile să dea dovadă de reţinere şi să ia toate măsurile posibile pentru a evita o continuare a escaladării”, a subliniat Rasmussen.

Un atac armat a avut loc marţi, la Simferopol, soldându-se cu doi morţi, un militar ucrainean şi un membru al “forţelor de autoapărare” proruse, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, citată de agenţia de presă Interfax-Ukraine.

Crimeea a fost alipită, marţi, 18 martie, Rusiei, printr-un Acord semnat la Moscova de Vladimir Putin şi autorităţile separatiste din peninsula ucraineană.

 

Sursa: comunicat de presă al NATO

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Secretarul general NATO condamnă alipirea ilegală a Crimeei la Rusia”

  1. dani says:

    Li se falfaie la rusi de gainile Nato……………