Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţă CSAT cu tam-tam?

Basescu si Ponta. foto econtext

Premierul Victor Ponta a părăsit şedinţa CSAT, după aproximativ 40 de minute de la debut.Se pare că decizia premierului de a părăsi şedinţa a fost luată în urma unui schimb de replici cu preşedintele Traian Băsescu, referitor la un “subiect militar” introdus în plus pe ordinea de  zi.  Aceasta, din surse neoficiale.
Pe agenda discuţiilor se aflau următoarele subiecte:
1. strategia pentru refacerea credibilităţii României;
2. starea Armatei României;
3. demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene;
4. evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale;
5. procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare;
6. Proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia;
7. vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

În cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

 

Sursa: comunicat de presă al preşedinţiei României

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Şedinţă CSAT cu tam-tam?”

 1. copilotul says:

  interesanta treaba – probabil ca scapam pe moment de rablele portugheze.

  era o chestie penibila, sa-ti iei avioane din 1983 la mana a treia si sa planuiesti sa zbori inca 20 de ani cu ele.

 2. al - adin says:

  Toata lumea se intreaba de ce avem o asa mana proasta la avioane in ultimii ani? Un raspuns ar fi ca geambasii de avioane la mana a doua vor sa vanda indiferent de starea acestora si de resursa. Asta pentru ca acesti geambasi au intrare mai buna la guvernanti decat specialistii nostri. Si in spate au personaje cu foarte mare putere si influenta internationala.

 3. LICA says:

  Starea Armatei României. La capitolul de analiza “starea si practica disciplinara si moralul trupelor”, se poate concluziona ca sunt mari probleme , datorita neacordarii grupei de salarizare a militarilor activi si a desfiintarii militarilor in rezerva inclusiv prin desfiintarea legii 164/2001 a pensiilor militare de stat , unicat in lume si in Nato si pastrarea lor pentru judecatorii si procurorii militari.

 4. indisciplinatu says:

  daca avea sange in instalatie (victoras), ar fi ramas pana la capat!!!…sa-ntelegem ca n-are antrenament “in conditiile campului de lupta”???…sau macar cat de cat “apropiate”???