Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţa CSAT din 27 septembrie (după plecarea lui Ponta)

În cadrul şedinţei CSAT din 27 septembrie s-a analizat starea Armatei României, punându-se în discuţie capacitatea de luptă pe timp de pace şi de război, precum şi participarea la misiunile internaţionale.
“Membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile ce-i revin şi au decis ca, la viitoare şedinţă a Consiliului, Guvernul României să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei României.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a prezentat demersurile întreprinse în vederea iniţierii programului “Avion Multirol al Forţelor Aeriene”.

Membrii Consiliului au aprobat „Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană” în cadrul programului „Avion multirol al Forţelor Aeriene” în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice.

O altă temă abordată în cadrul şedinţei a constituit-o “evaluarea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, ca fundament pentru întocmirea „Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2013”.

De asemenea, s-au evaluat ameninţările la adresa securităţii naţionale şi vulnerabilitățile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

 

Sursa: comunicat de presă al preşedinţiei României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Şedinţa CSAT din 27 septembrie (după plecarea lui Ponta)”

 1. anonim says:

  Comportamentul imatur al “din intamplare primministru” dirijat de turnatorii Felix si Porumbacu (zis si cacarau, chiulangiul, cartoforul, mincinosul si adormitul) si educat de vesnicul bolsevic Ilici Iliescu zis “tatal minerilor plantatori de flori” este exemplul cel mai concludent al “principiului lui PETER – UN OM FOARTE CAPABIL (nu e cazul totusi al lui Ponta) PUS PE O ALTA TREAPTA SOCIALA POATE DEVENI CEL MAI PERICULOS INCAPABIL”. Ponta trebuie sa inteleaga ,ca de altfel toti politicienii (nu politrucii care din pacate ocupa bancile parlamentului,fotoliile ministeriabile si cele ale directorilor companiilor statului) ca CSAT nu este o taraba politica ci cea mai serioasa structura statala care are si trebuie sa aiba atributii deosebite, sa ia hotarari exceptionale obligatorii pentru toata lumea. A confunda CSAT cu o disputa cu Dan Diaconescu pe tema Oltchim este cea mai grava si imatura dovada de decredibilizare pentru un tanar (din pacate si imatur) politician. DOMNILOR POLITICIENI TARA ESTE PE MARGINE PRAPASTIEI! MATURIZATIVA SI INCERCATI CEL PUTIN SA FITI MAI APLECATI SPRE TREBILE SI MAI PUTIN PE GUVERNARE TELEVIZATA!

 2. LICA says:

  DACA CSAT AR FI O INSTITUTIE CREDIBILA , NU AR FI ACCEPTAT DESFIINTAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA SI PASTRAREA EI PENTRU JUDECATORII SI PROCURORII MILITARI. PROBABIL CA EI OR SA TINA DRAPELUL SUS IN FATA ADVERSARILOR ROMANIEI SI DESFIINTAREA MILITARILOR DIN REZERVA ARMATEI ROMANIEI. CE VALOARE POATE AVEA UN CACARAU BALBAIT CA FOTA , MARELE CONSILIER DE LINGUSELI?? DACA TOT ESTI PUPATOR PORTOCALIU DOMNULE ANONIM , BINE PLATIT AL SERVICIILOR SECRETE CARE LUPTA IMPOTRIVA POPORULUI ROMAN SI ESTE ASERVIT DOAR BISNITARULUI CARE A UMILIT ARMATA , MERGI LA ALTA ADRESA SI POSTEAZA , LASA MILITARII CU NECAZURILE SI AMARUL LOR IN PACE, MACAR .

 3. Caligula says:

  CSAT -este,, condus” de p persoana ILEGITIMA!!!

 4. anonim says:

  LICA DACA TU ESTI MILITAR EU SUNT CARDINAL! VOI CU UN LIMBAJ OBSESIV REPETATIV SI LIMITAT NUMAI LA INJURII SI ETICHETARI NU SUNTETI DEMNI SA VA NUMITI MILITARI. EU NU AM FOST PLATIT NICIODATA DE NIMENI ALTCINEVA DECAT DE POPORUL ROMAN PRIN SOLDA SI ACUM PENSIE. EU NU AM CULOARE POLITICA SPRE DEOSEBIRE DE TINE CARE TE VEZI DE LA O POSTA IN CULOAREA SINDICATULUI ROSU DEFAIMATOR AL ONOAREI SI TRADITIEI MILITARE. TOTI FOSTII ACTIVISTI SI POLITARUCI DIN ARMATA ROMANIEI V-ATI TRANSFORMAT PESTE NOAPTE IN MARI APARATORI AI DEMOCRATIEI ROMANESTI MARCA FELIX, CACARAU SI “micul- DAR MIC DE TOT, NICI MACAR PROCUROR- TITULESCU”. AR TREBUI SA VA TREZITI DIN BETIA VORBELOR FARA CONTINUT SI SA ABANDONATI STILUL COMUNISTO-POMPIERISTIC, BELICOS SI INCULT. In rest numai tacere!

 5. Ionel N. says:

  Se observa cat de curajos si onorabil ai fost o viata intreaga!!! La adapostul anonimatului (caci asa se dovedeste curajul!) te abati cu o ploaie de injurii la adresa unora dintre politicienii existenti acum…Pai este bine domnule anonim???Ce a facut institutia asta(“CSAT cea mai serioasa structura statala”) cand guvernul supus Conducatorului unic s-a napustit asupra armetii cu calificative nedemne de onarea ei???? Nu a facut nimic!!! Pai este bine domnu” anonim?
  In rest, sa stii ca imi place stilul tau: “Comportamentul imatur al “din intamplare primministru” dirijat de turnatorii Felix si Porumbacu (zis si cacarau, chiulangiul, cartoforul, mincinosul si adormitul) si educat de vesnicul bolsevic Ilici Iliescu zis “tatal minerilor plantatori de flori” este exemplul cel mai concludent al “principiului lui PETER – UN OM FOARTE CAPABIL (nu e cazul totusi al lui Ponta) PUS PE O ALTA TREAPTA SOCIALA POATE DEVENI CEL MAI PERICULOS INCAPABIL”. Ponta trebuie sa inteleaga ” dovedeste o educatie superioara, demna de un adevarat militar de cariera!!!!

 6. gigimarga says:

  Băsescu nu vrea să înţeleagă că nu este şeful guvernului!

 7. ATNILIMU says:

  Cand PONTA a venit..a inceput sa repare ce au stricat pdl-istii; TB si ai lui au simpt ca prind viteza in sondaje, cu masurile promise pt.care au inceput cu bagatul betelor in roate .. ,,dotore,, cu dosare, cu spalat rufele la UE, ca .. AICI NU MAI AVEAU SUSTINERE, iar primul ce a spart oglinda IMAGINII Romaniei a fost pdl-ul cu lansarea ,,LOVITURII DE STAT ,, ce s-a DORIT sa sperie UE si PPE .. ca vezi doamne le-au luat jucariile usl-stii iar in parlamentul tarii … nu mai aveau sustinere; DE CE ? – de bine ce au facut la alegerile locale; – iar dupa razboiul dus in parl. Europei, ACEASTA s-a convins ce le-a putut capul portocaliilor ce si in prezent ptr. ,,binele tarii,, .. se impotrivesc alegerii unui roman in structurile UE.- cazul Orban! -ptr. ce sa aleg pdl cu alta masca acum, ptr. ce ? -ptr. 7 ani de chin , groaza , dezbinare, si saracie ?? – sa mai amintesc ce a facu TB si ai lui pt. oamenii in uniforma?? cata UMILINTA, cata umilinta, pt. oameni aflati sub juramant; meritau ostasii tarii asemenea comportament din portea unora vremelnic la conducere tarii!? – in toata ISTORIA ARMATEI ROMANE ea, ARMATA a fost stalpul existentei natiei romane! MULTUMESC PT. ATENTIE!

 8. pantelimon says:

  antilimu@ Draga domnule (doamna?) UMILINTA ca matale gandesc numai cei cu adevarat sunt obisnuiti sa se umileasca la “puternicii zilei” sa le “inghita pe nemestecate” toate aberatiile si tampeniile. O minima analiza juridica, bazata pe text de lege nu interpretari dupa ureche, combinata cu minime cunostinte de sociologie si psihologia grupurilor sociale ar fi lamurit cine pe cine minte, cine respecta legea si cine nu. Daca la aceste elemente se adauga putine cunostinte ale sistemelor politice, ale doctrinelor si ceva mai multa logica s-ar demonta mai usor, de catre fiecare din noi, sistemul perfid de manipulare si transformare ,pe baza sindromului de turma, a noastra in cea mai usor de manipulat categorie socio-ptofesionala. Trecem prea usor de la sistemul strict reglementat al vietii militare la “sistemul si limbajul suburban”. MAI MULTA ATENTIE,RESPECT DE SINE SI CEVA MAI MULT TIMP DEDICAT LECTURILOR SERIOASE, AR FI NECESARE MULTORA DINTRE NOI.

 9. indisciplinatu says:

  bai anonim,…boc si ungureanu tot din intamplare pe acolo….las-o ca “macane”!!!

 10. anonim says:

  Cu bai sa te adresezi colegilor tai boschetari! Acest limbaj este caracteristic numai lor nu si militarilor. Cat despre “macanit” verifica-ti propriile norbe si mazgalituri pe bloguri si apoi mai discutam. Ar fi fost necesara mai multa scoala a bunelor maniere, dar unde nu-i nici Dumnezeu nu cere!