Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţa CSAT s-a încheiat

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de joi, 21 mai, s-a încheiat fără a se lua o decizie finală în privinţa programelor de înzestrare strategică. Membrii CSATau luat act de o informare făcută în acest domeniu de către Şeful Statului Major General.
Efortul de dotare a armatei române s-ar ridica la 15 miliarde de euro, fiind necesare efectuarea mai multor analize pentru a determina nevoile sale.

“În cadrul şedinţei, şeful Statului Major General, amiral Gheorghe Marin, a prezentat membrilor CSAT o informare cu privire la înzestrarea Armatei României”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei României.

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară declarase recent la Parlament, că “prioritatea MApN este iniţierea programului Multirol”, aşteptându-se ca CSAT să ia o decizie rapidă în acest sens.

“Pentru noi, avionul Multirol rămâne o prioritate şi sper ca foarte repede să se ia o hotărâre, în acest sens, în CSAT”, a spus Stănişoară.

Sursa: preşedinţia României, RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Şedinţa CSAT s-a încheiat”

 1. Ando says:

  Sedinta lipsita de continut si in afara problemelor reale cu care se confrunta armata. Stiam ca omul este cea mai importanta valoare! Iata ca nu este asa. oamenii cu problemele lor nu exista. Trist si revoltator! Ceva trebuie sa se schimbe. Altfel ne ducem dracului.

 2. RUMÂNUL says:

  Tot o dau de gard si nu iau o decizie (care sa fie publica). Eu sunt convins ca decizia privind achizitionarea avionului multirol a fost luata (politic) de multa vreme. Acum se joaca o piesa de teatru ieftina si din pacate, trista pentru bravii piloti militari. Si ca sa-i linistesc pe baietii care vor pilota mult asteptatele avioane, doresc sa le transmit faptul ca acestea nu vor fi deloc noi, insa vor fi cu siguranta de productie americana. Va las pe voi sa ghiciti ce vor cumpara politicienii nostri pentru ca militarii care si-au expus punctul de vedere referitor la aceste avioane au platit cu functia (vezi cazul fostului sef al Fortelor Aeriene, gl. Croitoru).

 3. O C V ST says:

  Din pacate, trecand peste supararea reducerii de bani, trebuie sa acceptam ca armata este formata din oameni fara caractere, din ciocoii noi. Comandantii nu-s interesati decat de sectoare, de burtile lor si de cate mai multe grade pe umar. dupa 1990 armata a devenit un sistem care arunca afara caracterele puternice cu etica si morala ridicate. uitativa in jur! Oamenii incomozi sunt santajati sau li se restructureaza functia, comisiile de selectie sunt o parodie- intai sunt numiti oameni in functii si apoi apare functia in BIA. Daca asa este sistemul de ce ne miram ca altii ne trateaza asa cum suntem?

 4. Bure Bista says:

  Imi place ca din daci au aparut Rumani destepti. Excelenta aprecierea Rumanule.

 5. Schwartzkopff says:

  Ando a expimat tot ce era de exprimat.
  Este cumplit ce se intampla!!

 6. Schwartzkopff says:

  BINE AI VENIT RUMANE!!!