Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţă de autoevaluare la Forţele Aeriene

Joi, 14 ianuarie, la sediul SMFA s-a desfăşurat şedinţa de autoevaluare a activităţii Statului Major al Forţelor Aeriene în anul 2009.

Generalul-maior dr. Ion-Aurel Stanciu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, a subliniat rolul acestei categorii de forţe în asigurarea misiunii de apărare a spaţiului aerian naţional şi al Alianţei Nord-Atlantice prin executarea serviciului de luptă – Poliţie aeriană sub comandă NATO şi a transportului trupelor şi materialelor în şi din teatrele de operaţii.

În anul 2009, Forţele Aeriene au executat peste 14.300 de ore de zbor, iar militarii acestei categorii de forţe au participat la aproximativ 80 de exerciţii şi activităţi internaţionale.

Prezent la activitate Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a transmis următoarele:

– secretul reuşitei este lucrul în echipă şi eliminarea barierelor între diferitele structuri;

– pentru îndeplinirea obiectivelor este necesară gestionarea eficientă a resurselor.

„Fondurile pentru investiţii sunt limitate în acest an, de aceea trebuie utilizate în funcţie de priorităţi. Obiectivul principal al programului strategic de investiţii al Forţelor Aeriene este reprezentat de avionul multirol. Va fi o decizie politică strategică a României care se va lua în Parlament, la comisiile de specialitate şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Acest efort de înzestrare va consolida poziţia Armatei României în NATO şi în structurile militare europene”, a precizat domnul Gabriel Oprea.

Referindu-se la această categorie de forţe, amiralul Gheorghe Marin a accentuat importanţa instruirii prin folosirea optimă, în mod alternativ, a simulatoarelor şi a aeronavelor şi a remarcat faptul că susţinerea logistică a trupelor româneşti din teatrele de operaţii s-a realizat prin capacităţile de transport proprii. De asemenea, şeful Statului Major General a subliniat necesitatea prioritizării activităţilor în condiţiile restricţiilor bugetare existente, în aşa fel încât să nu fie afectată capacitatea operaţională, cerând militarilor să acţioneze pe viitor cu realism, responsabilitate şi rigoare în îndeplinirea misiunilor.

sursa:  Compartimentul Relaţii Publice al SMFA

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Şedinţă de autoevaluare la Forţele Aeriene”

  1. mega2005 says:

    Articolul nu l-am citit dar intuiesc cam ce se poate spune despre aviatia romana la un bilant…..auzi, folosirea optima a simulatoarelor,…e de rasu-plansu!!!!…prioritizare,….restrictii bugetare,…..militarii sa actioneze,..cu ce???,..cu realism si reponsabilitate.
    Astia de la relatii publice au facut numai scoala de partid, mie mi-e clar!!!