Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţă de autoevaluare la SMFN

Statul Major al Forţelor Navale a desfăşurat joi, 14 ianuarie, autoevaluarea activităţii structurilor în anul 2009.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Dorin Dănilă, a evidenţiat, în cadrul autoevaluării, eforturile personalului pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite, în condiţiile unui an 2009 dificil, din punct de vedere al asigurării resurselor bugetare.

Totodată, şeful SMFN a subliniat activitatea militarilor pentru asigurarea transportului maritim a peste 4500 tone de materiale din Irak, cu ocazia retragerii trupelor româneşti din acest teatru de operaţii.

Anul trecut, militarii din structurile Forţelor Navale au executat peste 1.000 de zile de instrucţie pe mare şi fluviu şi peste 580 de ore de zbor cu elicopterele Puma Naval.

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat eforturile depuse de către personalul Forţelor Navale pentru creşterea contribuţiei acestei categorii de forţe la îndeplinirea angajamentelor asumate de România faţă de NATO şi UE, precum şi în cadrul iniţiativelor regionale.

Amiralul Gheorghe Marin a subliniat faptul că o mare parte dintre acţiunile SMFN au fost încununate de succes, existând însă şi aspecte care trebuie îmbunătăţite.

“Militarii din Forţele Navale şi-au îndeplinit sarcinile şi misiunile trasate şi asumate. Printr-o planificare riguroasă, Forţele Navale au reuşit să îndeplinească angajamentele asumate în cadrul NATO şi al iniţiativelor regionale la Marea Neagră, prin participarea cu personal şi tehnică în teatrul de operaţii Kosovo, la Operaţia “Active Endeavour” în Marea Mediterană şi în cadrul exerciţiilor regionale “Blackseafor” şi “Blacksea Partnership”. Am convingerea că veţi continua operaţionalizarea structurilor şi că veţi rămâne angajaţi ferm în eforturile de gestionare a mediului de securitate la Marea Neagră”, a precizat amiralul Marin.

La activitate au mai participat şefii celorlalte categorii de forţe, generali şi ofiţeri din Statul Major General şi din celelalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de unităţi şi mari unităţi din Forţele Navale.

sursa: Biroul de presă al SMFN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Şedinţă de autoevaluare la SMFN”

  1. mega2005 says:

    Si iarasi vine ziua marinei….iarasi jocuri marinaresti si punti proaspat vopsite al harburilor care de abia mai le sufla motoarele uzate pe mare, etc.
    Poate fi un motiv de falosenie ca ai transportat nu stiu cate tone de material militar din teatrul de operatii, mai exact 4500 tone??….de faptul ca mai mult ca sigur nu au de nici unele, n-au curajul s-o spuna franc ca misca-n front si nu da bine la Cdt. Suprem…asta e, mergem la parada cu alamuri si fireturi ca la asta suntem nu buni ci foarte buni!!!