Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şedinţă SCMD – USL: pensiile scăzute revin, pensionarii pot fi angajaţi la stat

Pe 4 martie a.c., o delegaţie a SCMD a participat la o întâlnire cu o parte din liderii USL avâd ca subiect de discuţie reintrarea în legalitate a plăţii tuturor ajutoarelor sociale către foştii militari şi revenirea cuantumurilor pentru cei discriminaţi la nivelul ultimei pensii militare de stat, eliminarea pentru foştii militari a prevederii din Cap. IV /Legea 329/2009 privind posibilitatea de angajare a foştilor militari pensionari, stabilirea termenuluila care va fi votată în Parlament Legea pensiilor militare de stat, verificarea disponibilizărilor abuzive făcute la MAI.

Întâlnirea s-a desfăşurat ca urmare a unei mai vechi promisiuni a USl, neonorate, la cererea conducerii SCMD şi ca urmare a ameniţărilor SCMD de declanşare a unor acţiuni de protest.

La întâlnire a participat din partea USL, ministrul Apărării Naţionale, Mirecea Duşa, persoană însărcinată de primul ministru cu rezolvarea crizei rezerviştilor şi Gabriel Oprea, vice premier, persoană implicată direct în procesul de desfiinţare a pensiilor militare şi recalculare a pensiilor tuturor foştilor militari, precum şi implicat în adoptarea legii privind blocarea anagajării foştilor militari pe posturi plătite din fonduri publice.

Redăm integral conţinutul comunicatului conducerii SCMD:

“Astazi, 04.03.2013, intre orele 10.00-12.00 s-a desfasurat la sediul USL, in plen, conferinta USL urmata de o sedinta a liderilor USL. In paralel, s-au strans la sediul USL delegati ai filialelor SCMD din zonele Sud, Nord Est si Sud-Est, fara insemne, fara drapele, in cea mai stricta disciplina si in tacere. Departamentul Media al SCMD a filmat intreaga desfasurare si, in paralel, interviurile date unor posturi de radio si televiziune.

La conferinta USL s-a dezbatut un punct in plus fata de ordinea de zi initiala, si anume rezolvarea cu prioritate  a solicitarilor SCMD. Ca modificare la cele convenite la sediul Guvernului sambata, 02.03.2013, in discutiile cu dl. viceprim-ministru Gabriel Oprea, plenul a  optat pentru aparitia la sfarsitul acestei luni a unei legi noi, alta decat Legea pensiilor militare de stat, o lege reparatorie, care sa fie, pe langa Legea pensiilor militare de stat  ce a fost Legea nr.119 pe langa Legea nr.263. Cu alte cuvinte, astazi si maine, se elaboreaza textul unei noi legi, care rezolva cerintele noastre de la pct. 1 si 2 ale memoriului. Restul cerintelor privind statutul se vor rezolva prin Legea pensiilor militare de stat.

La elaborarea legii noi, vom fi consultati si avem la randul nostru consultanti. Ea rezolva problema ordonantelor pana la sfarsitul lunii martie.

In ceea ce priveste Proiectul Legii pensiilor militare de stat, acesta isi va urma in continuare cursul. Inainte de a fi trimis la Parlament draftul ne va  fi trimis si noua, iar noi il vom trimite tuturor filialelor, spre consultare rapida.
Referitor la pct. 4, privind situatia disponibilizatilor de la Interne, analiza a demarat deja, urmand a se gasi solutiile pentru rezolvarea catorva mii de cazuri, fara ca situatia noilor promotii sa fie afectata.

Celelate puncte ale memoriului vor fi solutionate dupa incheierea auditului Curtii de Conturi, care, asa cum am anuntat noi, nu s-a incheiat. Repet, nu s-a incheiat ci, dimpotriva, s-a adancit.

Datele cu angajamentul de asigurare a intregului sprijin au fost comunicate de catre persoana insarcinata de primul ministru cu rezolvarea crizei rezervistilor, dl. ministru al Apararii Mircea Dusa, unei delegatii SCMD formata din presedintele SCMD, d-nii vicepresedinti Col. Victor Popescu, Col Remus Macovei, Col Mircea Comaneci, Col Valeriu Pricina, d-nii presedinti de filiale Col. Antone Iulian si Col. Zamfir Ioan si dl. Radu Toma, consilier. Cu acesta ocazie ni s-a comunicat punctual si stadiul rezolvarii prin ordine ale ministrului a altor solicitari cum ar fi dreptul de utilizare a spatiilor Cercurilor Militare, atitudinea juristilor reprezentanti ai ministerelor in procese, etc. Personal am avut confirmarea celor decise in sedinta USL si din partea d-lor viceprim ministru Gabriel Oprea si ministru Radu Stroe.

Consider ca rezolvarea solicitarilor noastre este angajata pe un curs ireversibil, in conformitate cu graficul enuntat.
Deci, cu data de 15 aprilie, vom constata ca reparatiile au fost facute si dreptul nostru la munca nu mai este limitat. Celelalte vor fi rezolvate prin Legea pensiilor militare de stat.

Pe cale de consecinta, aduc multumiri initiatorilor din teritoriu ai actiunii de astazi, pentru modul in care au stiut sa se conformeze modificarilor survenite de la o zi la alta, in functie de negocieri.

Aduc multumiri tuturor membrilor SCMD care nu au participat dar care, prin actiunile lor, au creat cadrul de presiune necesar pentru ca negocierile noastre din ultima saptamana sa aiba succes si imi ingadui sa imi exprim personal tristetea ca au fost voci in aceasta perioada care au promovat neincrederea in conducerea SCMD, perturband prin opinii si actiuni proprii, poate bine intentionate, cursul firesc al demersurilor noastre. Este si aceasta un punct de reflexie pentru toti cei care doresc binele si continua dezvoltare a SCMD, singura structura care a aparat real, in ultimii patru ani, interesele tuturor categoriilor de militari activi, in rezerva si in retragere.

In situatia improbabila in care lucrurile nu vor lua cursul promis avem suficient timp la dispozitie sa ne consultam.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU”

 

sursa: comunicat SCMD

Anexe:

Memoriu catre presedintii USL

Comunicat al Comisiei de dialog a SCMD

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

47 Responses to “Şedinţă SCMD – USL: pensiile scăzute revin, pensionarii pot fi angajaţi la stat”

 1. karadeniz says:

  Între timp Mircea Dogaru vine cu alte lămuriri într-un comunicat pe blogul SCMD.
  Noua lege va fi de fapt compusă din textul celor două ordonanțe cu privire la menținerea cuantumului cel mai avantajos și nelimitării dreptului la muncă pentru rezerviști.
  ”…cei prezenți votând în unanimitate, inclusiv dl. Gabriel Oprea, soluția unei legi reparatorii pe problema discriminării financiare și a nelimitării dreptului la muncă pentru rezerviști, lege cu două articole al cărei text a fost elaborat în cursul zilei de ieri. Ea intră în procedură de urgență, urmând ca, până la sfârșitul lunii martie, situația noastră sa fie rezolvată.
  Acest rezultat al votului unanim mi-a fost comunicat mie, neoficial, imediat după vot de către d-nii viceprim-ministru Gabriel Oprea și ministrul Radu Stroe. Oficial, din însărcinarea celor patru copreședinți intrați în cea de-a doua ședință, rezultatul ne-a fost transmis și pe larg explicat de dl. ministru Mircea Dușa, care a primit din partea premierului, sarcina rezolvării solicitărilor noastre.!”

 2. Buni camarazi says:

  Nu va mai panicati de pomana..este bine ca le reintregeste pensiile celor oropsiti cu sume de 15-50%…si revine dreptul la munca oriunde in tara asta. Poate reusim pana la urma sa finalizam aceasta discutie/raca si ,,ura,, fara nici o baza dintre cadrele militare indiferent de grad si minister.

 3. REINTREGIM CASTA MILITARA says:

  REVENIM LA COEZIUNEA DE CORP, CAMARADERIE SI UNITATE

 4. LICÂ says:

  Despre aplicarea sau neaplicarea HGS 1019 nu au suflat o vorba .

 5. mosh teaca says:

  ceva totusi e putred in…danemarca!

 6. Dracula says:

  Ma bucur pentru toti camarazii mei care au fost nedreptatiti de legea lui boc ( boc=căcat in limba turca,a se vedea MH blog).Sa le fie tarana usoara celor care n-au suportat umilinta si ne-au parasit inainte de vreme!

 7. VICTORIE says:

  Repunerea in drepturile ciuntite pentru unii si mentinerea drepturilor ptr. altii mai ,,norocosi,, s-a pornit. Numai de bine ptr. toti. Politicul a bagat zazania tot timpul intre oameni, caste, populatie !
  Vor sa aibe liniste din acest punct de vedere.

 8. Dax says:

  Nu si-a spus Mareana ultimul cuvant!!

 9. rica says:

  Ce se intampla cu cei iesiti in baza legi 263,nu a iesit nici-un general sau parlamentar in baza acestei legi care sa-l afecteze,poate se da ORDONANTA DE URGENTA CA PERSOANELE AFECTATE DE LEGEA 263 SA FIE EUTANASIATE si in felul acesta pentru cei iesiti inainte de 1 ianuarie 2011 sa le faca pensiile cum vor muschii lor,10000 ron sa fie toti multumiti. MARELE FILOSOF – PLATON -MENTIONEAZA IN VIZIUNEA DUMNEALUI CA: DEMOCRATIA ESTE UN SISTEM IMPERFECT SI CORUPT.

 10. anonim says:

  cezare,cand te eliberezi de calti?

 11. Ricuta says:

  Cine naiba te-a pus sa te pensionezi in aceste timpuri.Cei ce ne-am pensionat in perioada 1995-2005 nu am avut o alta alternativa.Tu trebuia sa stai in armata pana te scoteau cu targa.Prostia se plateste.

 12. karadeniz says:

  @rică
  Cei ieșiți pe baza legii 263 au fost foarte puțin vizibili și durerile lor nu prea sunt cunoscute. Generali nu cred să fi ieșit la pensie cu legea 263, decât dacă le-ar fi convenit să iasă, pentru că art.66 al. 2 i-a ferit până acum de anexa 6.

 13. Relutu says:

  Vai Buni camarazi, in sfarsit se face dreptate, “oropsitii” de pe L164 se impaca cu “oropsitii” de pe 119.
  Dar cu “profitorii” ambelor legi, adica acei care nu si-au dat grade si functii in ultimul an de activitate (L164) cat si cei care au fost doar beneficiari de solde fara privilegii de grupe, prime si sporuri lunare care erau dublul soldelor (l119), cum ramane?
  Sau ce mai conteaza conteaza ???????!!!!!!!

 14. Maestrul says:

  Foarte bine ca se rezolva cu pensiile diminuate.
  De asemenea este foerte bine si ca se renunta la limitarea privind cumului pensie salariu la stat.
  Spun ca se renunta la limitare, adica pot sa cumuleze si cei care au o pensie neta mai mare decat salariul mediu brut pe economie. Este bine mai ales pentru cei disponibilizati, care fiind mai tineri, inca in putere si avand o pensie mai mica (decat daca ar fi iesit la 55 de ani), dar totusi peste salariul mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului de asigurari sociale de stat (aproape 2200 lei) pot lucra linistiti la stat fara a le fi afectata pensia.
  Insa pe subiectul cumulului pensie-salariu la stat este si o problema. Aici se pot face abuzuri, cum s-au facut inaintea interzicerii cumulului. Adica un sef (sau nesef) care iese la pensie ca militar, functia se transforma in civil, “da examen” pe post, il ocupa si mai sta pana la 65 de ani, iar ofiterul tanar care astepta sa iasa seful la pensie sa-i ocupe functia este tinut blocat. Inainte de decembrie 2009 s-au facut multe astfel de abuzuri. Numai eu cunosc cateva zeci.

 15. De La Logistica says:

  Citind ultimul comunicat ,dat de liderul SCDMR , mi-am amintit de o mizerie comunicata de deputatul de Constanta , Alexandru Mazare , la o intalnire electorala, de prin luna noiembrie 2012, cu membii SCDMR – filiala Constanta. Mizeria era o MANIPULARE ORDINARA . Cand discutiile incepusera sa dea in clocot , maestrul Mazare scoate telefonul mobil , citeste ceva , se ridica si anunta : ” Am primit un mesaj de la domnul Victor Ponta . Ne anunta sa va comunicam ca in bugetul pentru anul 2013 a prevazut ( domnia sa !!!) fonduri pentru intregirea pensiilor militarilor “. Fetele tuturor participantilor s-au destins , vociferarile s-au stins, au urmat alegerile , au fost castigate de cine trebuia , bugetul a fost promovat prin … februarie , deci dupa trei luni de la eveniment , iar pensionarii militari asteapta , asteapta si iar asteapta . La lunga asteptare vine acum o alta gogorita , legea in doua articole care va fi promovata in regim de urgenta , a aflat domnul lider de sindicat , doar el. Mai sa fie !. Domnia sa , liderul sindical , confunda pensionarii militari ca niste oi care , in tarc fiind ,atunci cand behaie , stapanul le mai arunca o mana de fan. La toate oile. Oare toti cei pe care vrea sa-i amageasca or fi oi ?. Nu cred !. Pe cativa ii cunosc , nu sunt oi. NU CRED IN ANUNTURI DE LA PERSOANE AFLATE PE SEST DE LA ALTE PERSOANE ! Este damblaua mea.

 16. Dax says:

  ..Istet baiatule – dsi ii de la ..logistica!!

 17. Dax says:

  Si de ce nu-i spuneti si lui DOGARU!??

 18. al adin says:

  Chestia cu mesajul pozitiv de pe telefonul mobil al lui Mazare imi aduce aminte de o povestioara rostita de Niels Schnecker la A3. Cica Basescu ar fi argumentat, intr-o sedinta de consiliu la primaria capitalei, cu niste date zdrobitoare citite de pe niste coli A4. Dupa sedinta, iesind pe usa, Basescu s-ar fi lovit de Niels si ar fi scapat pe jos colile incriminatoare. Conform lui Niels aceste coli erau albe!

 19. karadeniz says:

  In situația de față cam același anunț l-a făcut și conducerea ANCMRR, e drept că și aceștia pot fi manipulați.

 20. Maestrul says:

  Gurile rele spun ca n-a participat nici picior de SCMD-ist la negocieri cu USL. Nici macar Dogaru. Mai mult nici “nu au fost negocieri, disponibilizații au stat cuminți la poarta USL”. Ministrul Dușa doar a transmis unor reprezentanti ai SCMD-istilor de la poarta USL, ceea ce s-a discutat în sedința USL cu privire la pensiile militarilor”. Atat.

 21. Radu says:

  Din MAPN sau MI! KaKi ori Bleumarin? Suntem in aceeasi oala! La Revolutie am fost impreuna. Teroristi ori revolutionari. Cum au vrut serviciile secrete! Ei cu salarii maRI, CU PENSII DUBLE FATA DE NOI, PROFANII! Noi,papagaliii, ne certam pe…cartofi! P0LITISTII AU FOST CEI CARE AU AVUT CURAJUL SA -I SPUNA JAVREI ORDINARE SA IASA AFARA! Noi,militarii, am luat pozitia strutului! Pe 24 IANUARIE 2011 LA IASI BASESCU A FOST TRIMIS LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI ROMANIEI DE CATRE MAMALIGA MOLDOVENEASCA! RABDAM, DAR NU DORMIM!!!

 22. Stelian P. says:

  Precizari de la un participant la „negocierea” cu USL:

  ….”cu toate ca am fost rugati sa acceptam sa asteptam terminarea sedintei Cosiliului de Coordonare al USL, doar in spatiul delimitat cu garduri metalice, spatiu aprobat de catre Primaria Capitalei, in cele din urma am fost primiti de catre ” persoana care a primit din partea premierului si a coalitiei misiunea de a rezolva definitiv, din punct de vedere legal si in mod concret problemele rezervistilor”, cu mandatul de a comunica si solutia aprobata in sedinta ce tocmai se incheiase.”….
  marți, 5 martie 2013
  Vicepresedintele SCMD Zona de Nord Est
  Presedinte Filiala 1 Botosani a SCMD
  Col (r) Mircea Comaneci

 23. tuku says:

  Daca traiti cu speranta ca politicenii vor pune problemele pe un fagas normal privind pensiile militare – va amagiti amarnic. Din modul in care a fost tratata delegatia ce astepta sa intre la negocierile cu USL – se vede de la o posta ca ai doare in cot de noi !
  Se cred Duumnezei pe pamant si fac ce vor – pana nu vom da cu ei de pamant- nu vom avea rezultate pozitive concrete – totul este o abureala , pentru a linisti spiritele – nimic mai mult.
  Chiar daca va aparea o lege – cand va fi promulgata si data spre publicare in monitorul oficial – vom descoperi ca in ea vor fi prevederi , ce convin puterii – nu noua.
  Sunteti prea creduli cu totii !

 24. 4pedu says:

  Cine a scris acest text, Comănici sau Stelian P.?
  Aceasta este o clarificare încurcătoare.
  Eu nu-mi permit să presupun ce a vrut să spună “autorul”.
  Ruşinos de JALNIC!

 25. Relutu says:

  Or fi guvernantii cum or fi dar si printre noi sunt atatia nesatui.
  Pai cum sa ai tupeul sa ceri cumul de pensie cu salariul si musai la stat, adica la statul degeaba, in conditiile in care promotii intregi de tineri cu pregatire temeinica occidentala sau autohtona nu au o lingura de mancare?
  Daca ai “nostri” sunt asa mari specialisti, de ce nu se duc in privat, sufera cumva de sindromul “exploatarii capitaliste” sau vor musai sa-si puna “capacitatile” in slujba exclusiva a patriei?
  Nu cumva au facut-o suficient in armata si politie, unde singurul efort in serviciul patriei a fost cel de a se “ajunge” pe grade si functii in dispretul organic al celui de la fundul soldatului sau din strada?
  Dar stiu ei ca in UE nu se permite cumulul nic macar in privat, la primul salariu pierzi din oficiu pensia?
  Pana la interventia bocului erau efectiv sufocate institutiile statului cu militari pe functii inventate special in scopul contraplatii serviciilor facute sefilor politici locali sau centrali, cum ar fi o cedare de terenuri, o acceptare a unei nevinovate oferte, o “corecta” licitatie si stim noi prea bine tot mersul afacerii.
  Asa ca lasati-o moale chiar daca acea necesara curatenie a facut-o intr-adevar (din alte motive) odiosul boc.

 26. Stelian P. says:

  Textul a fost scris de Comanici. Eu l-am copiat si l-am postat intre ghilimele precizind la final autorul. Pentru altii care doresc clarificari descurcatoare le stau la dispozitie.

 27. Stelian P. says:

  Textul a fost scris de Comanici. Eu l-am copiat si l-am postat intre ghilimele precizind la final autorul. Pentru altii care doresc clarificari descurcatoare le stau la dispozitie cu placere.

 28. Stelian P. says:

  De cite ori vrei sa dai cu ei de pamint ? Pai la 9 dec. ce ati facut ? Vrei alegeri in fiecare luna ?

 29. cornel says:

  Revenirea se va produce odată cu noua lege ,care va apărea până la sfarsitul anului.

 30. al adin says:

  Textul lansat de Dogaru pleaca de la inceput cu o manipulare. Pune prezenta celor de la SCMD in zona, retineti zona, intalnirii celor din USL langa chestiunea rezolvarii problemelor pensionarilor militari. Eu ii zic intalnire pentru ca a fost o simpla intalnire intre lideri ai USL. Nu Birou Permanent, nu alte structuri unde o decizie politica votata devine lege pentru tot partidul si coalitia si se transpune in initiativa legislativa.
  Nu spun ca nu este un pas inainte dar e umflata ca un balon care da oxigen mai mult lui Dogaru decat napastuitilor pensionari.
  Sa nu ne imbatam cu apa rece. Este doar un capat de drum si mai e mult pana la a se face dreptate. Deocamdata nu se va face pentru ca, dupa parerea mea, daca problema cuantumului celui mai avantajos nu ar avea piedici legale desi jurisprudenta romaneasca nu e izvor de drept, ci doar piedici de ordin financiar-bugetar, chestiunea posibilitatii incadrarii la stat a pensionarilor militari, indiferent de cuantumul pensiei, ar genera cereri similare din partea celorlalti pensionari.

 31. LICÂ says:

  Auzi comedie, rezolvarea problemei printr-o lege cu doua fraze.

 32. 4pedu says:

  Dar a fost şi un ordin de luptă din două cuvinte: “No, hai!”
  Dacă cele două fraze rezolvă problema, contează mărimea lor?

 33. LICA says:

  Tema: Şedinţa de Guvern din 06.03.2013
  INFORMAŢIE DE PRESĂ privind actele normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 6 martie 2013, ora 12.00
  GUVERNUL ROMANIEI
  I. PROIECTE DE LEGE
  1. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.194/2002 privind regimul străinilor în România;
  2. PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate;
  II. PROIECTE DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
  3. PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind serviciile poştale;
  III. PROIECTE DE HOTĂRÂRE
  4. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Protocolului Sesiunii a VIII – a Împuterniciţilor, în cadrul cooperării bilaterale româno-ucrainene semnat la Ujgorog, Ucraina la 2 noiembrie 2012, pentru aplicarea prevederilor Acordului între Guvernul României şi Guvernului Ucrainei, privind cooperarea în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, semnat la Galaţi, la 30 septembrie 1997;
  5. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Protocolului de cooperare între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale al României şi Ministerul Muncii şi Politicilor Sociale al Republicii Italiene, semnat la Roma, la 7 noiembrie 2012;
  6. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea Protocolului de cooperare între Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale al României şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei al Republicii Moldova, semnat la Iaşi, la 3 martie 2012;
  7. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea Anexei nr. 45 la Hotărârea Guvernului nr. 972/2002 privind atestarea domeniului public al judeţului Braşov, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Braşov;
  8. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a unui sector de drum naţional aflat în proprietatea publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Alexandria, judeţul Teleorman, pe perioada executării lucrărilor de infrastructură a unui sector de drum naţional aflat în domeniul public al statului, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România-S.A.;
  9. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind darea în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine a unui drum, trecut din domeniul public al Municipiului Alexandria, judeţul Teleorman, în domeniul public al statului, precum şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional, în vederea realizării de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – S.A. a activităţilor de interes naţional în domeniul administrării drumurilor naţionale;
  10. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Poliţie al judeţului Gorj, a unui imobil aflat în domeniul public al statului;
  11. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind trecerea unor construcţii, aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia, în vederea scoaterii din funcţiune şi casării şi pentru actualizarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006;
  12. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai ca zile libere;
  IV. MEMORANDUMURI
  13. MEMORANDUM cu tema: Negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul pentru Societatea Informaţională din România şi Ministerul Poştei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Algeriană Democratică şi Populară;
  14. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea iniţierii negocierii şi semnării Înţelegerii Tehnice privind folosirea avionului de observare AN-30 al României în vederea executării unui zbor de observare al Regatului Norvegiei deasupra teritoriului Grupului de stat părţi format din Republica Belarus şi Federaţia Rusă, în anul 2013;
  15. MEMORANDUM cu tema: desemnarea preşedinţilor Părţii române în comisiile mixte interguvernamentale de cooperare economică şi tehnico-ştiinţifică ale României cu alte state, programate în anul 2013;
  16. MEMORANDUM cu tema: Încheierea unui acord cu partea ungară pentru deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-ungare între localităţile Nădlac (România) şi Csanadpalota (Ungaria);
  V. NOTE
  17. NOTĂ privind activităţi necesare pentru accelerarea procesului de programare a fondurilor europene alocate României în cadrul exerciţiului financiar 2014 – 2020;
  18. NOTĂ Referitoare la obiectivul de investiţii Pod peste fluviul Dunărea, la Calafat – Vidin;
  19. NOTĂ privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 935/2011 privind promovarea utilizării biocarburanţilor şi a biolichidelor, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 928/2012 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei şi de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră;
  20. NOTĂ cu privire la amendamentele Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 164/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului;
  VI PUNCTE DE VEDERE
  21. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil”, iniţiată de 24 de parlamentari – Grupurile parlamentare PD-L, UDMR, PNL, Minorităţilor Naţionale (Plx. 698/2010)
  22. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la Proiectul de lege intitulat „Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei”, iniţiată de doamnele deputat Claudia Boghicevici, Ileana Cristina Dumitrache şi Cristina-Ancuţa Pocora – Grupurile parlamentare ale PD-L, PSD, PNL (Plx. 175/2012)
  23. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la Proiectul de lege intitulat „Lege privind declararea zilei de 16 noiembrie Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România”, provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de 12 parlamentari – Grupurile parlamentare ale PD-L, PSD, UDMR, PNL, Minorităţilor Naţionale, Mixt (Plx. 214/2012)
  24. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la Proiectul de lege intitulat „Lege privind înfiinţarea „Muzeului Comunismului”, provenit dintr-o propunere legislativă iniţiată de un grup de deputaţi – PD-L, Minorităţi Naţionale, Progresist, Independenţi (Plx. 250/2012)
  25. PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată „Lege privind cazierul medical”, iniţiată de domnul deputat Tudor Ciuhodaru – PP-DD (Plx. 15/2013)
  VII. DOCUMENTE CLASIFICATE
  Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa
  Data: 06.02.2013

 34. arti78 says:

  Ca sa parafrazez, in nemernicia mea, ca un caine turbat, inteleg ca:
  – POATE se va emite un act legislativ (lege, OUG, OG, HG)
  – POATE se va emite pana la sfarsitul lunii martie
  – POATE va reveni nivelul pensiei la valoarea din decembrie 2010, pentru cei carora le-a scazut
  – POATE ca cei carora le-a crescut pensia vor ramane la acelasi nivel al acesteia
  – POATE ca, astfel, nu se vor mai face “sapaturi” dupa erori, abuzuri, falsuri in recalcularea/revizuirea pensiilor
  – POATE ca, astfel, nu o sa aflam niciodata cine a ordonat (bineinteles, VERBAL) sa ni se modifice ilegal, dar si aleatoriu, incadrarea in grupele de munca
  – POATE ASA NIMENI NU VA FI CERCETAT PENAL PENTRU FALS INTELECTUAL
  – poate, DOAR ASTFEL, IUDA DE oprea VA RAMANE VICEPREMIER – CUMATRU, CLIPIND DES SI PRIVIND INCRUNTAT, CA UN VERITABIL COMANDANT AMERICAN SAU GERMAN SAU RUS IN FATA UNEI COMPLICATE SITUATII TACTICE CE URMEAZA A FI REZOLVATA
  POATE …

 35. Dax says:

  Poate CINEVA sa detalieze cam ce ar insemna revenirea la cuantumul din 2010 pentru cei carora le-a scazut??

 36. 4pedu says:

  Joi, ţapule, joi, te tunde şi pe tine, mă f…e şi pe mine!

 37. karadeniz says:

  Revenirea înseamnă că veți primi în plată cuantumul avut în decembrie 2010. Pe cupon veți avea un cuantum în plată și un cuantum după revizuire. Acesta din urmă va fi actualizat cu creșterile ulterioare ale punctelor de pensie, indexări, etc. Cuantumul cel mai avantajos rămâne la aceeași valoare până este ajuns din urmă de cuantumul revizuit, moment din care va crește și el. Doar că în acel moment, raportat le cei cărora nu li s-a aplicat acest cuantum, veți fi în aceiași situație ca acum. Adică în loc să va reducă pensia deodată, ca acum, această reducere se face gradual. Important, pentru cei care se vor afla în această situație, și cărora motivul diminuării pensiei îl reprezintă neidentificarea unor venituri ori aplicarea greșită a grupelor de muncă, este să își mențină contestațiile și să încerce identificarea acestor venituri la arhive ori unitățile unde au activat pentru mărirea cuantumului revizuit.

 38. karadeniz says:

  Teoretic revenirea la cuantumul din 2010 poate să însemne și primirea retroactivă a diferenței dintre acest cuantum și cel revizuit, de la data aplicării cuantumului revizuit până la data aplicării cuantumului cel mai avantajos. Dacă acest lucru se va produce cel mai probabil diferențele se vor plăti în tranșe lunare ca la retrocedarea CASS.

 39. Dax says:

  …frumooos !
  Dar nu va insemna si faptul ca vor exista pensii militare calculate dupa 2 formule complet diferite ? Contributivitate si L-164
  Vor fi diferente intre grade – functii identice si mai ales vor fi unii care cu o vechime mai mult decat modesta ,vor avea mai mult ca altul cu vechime REALA dubla……… e bine domnule chestor???

 40. eu says:

  si tu te uiti la comanici…asta nu stie cate urechi are…nu stie nici macar cu cine a vorbit…n-a stiut niciodata…vai de steaua lui

 41. Nedumeritu` says:

  Adică, mai pe înţelesul nostru, comandantul brigăzii va executa comanda “Pe loc MARŞ!” încă vreo 15 ani(!) până va ajunge cu măririle pe 263 la cuantumul din decembrie 2010 iar “majoratul” după 263 va pleca cu măriri, mai departe… Şi dă-i, şi luptă… şi dă-i şi luptă… Şi uite aşa, cei 10% nu-i vor ajunge în veci pe cei 90% că, precizarea este clară: NU SE MAI RECALCULEAZĂ NICIO PENSIE! Adică, o treabă temeinic făcută, rămâne aşa cum trebuie!
  Deci discrepanţa de acum se va dubla, în timp.

 42. LICÂ says:

  Corect si sa puna virgula unde trebuie!!!

 43. ELENA says:

  1. Ref. la cumul pensie-salariu: PL-X 109 (care avea aviz de respingere) a fost retrimisa la comisiile raportoare pentru alt raport. A se vedea site-ul Camerei Deputatilor, urmarirea procesului legislativ.
  2. Pentru legea cu revenirea la cuantum, accesati scutaru.ro.
  Legea e depusa la Senat.

 44. anonim says:

  Cezarica ,iar ai confundat votka cu apa.Fa baietica o gargara cu pioneze,poate iti vei scoate caltii din cap.

 45. Fane says:

  Cine poate sa ne spuna daca preconizatul act normativ va avea ca efect si plata retroactiva a diferentelor dintre nivelul pensiei din decembrie 2010si cel revizuit sau recalculat diminuat.

 46. Maestrul says:

  Plata diferentelor nu se va produce. Plata cuantumului din dec 2010 va fi reluata in luna urmatoare celei in care intra in vigoare legea.

 47. anonim says:

  Tu vrei si …. si cu sufletul in rai?