Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şef nou la Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul din MApN

Prin Decizia primului-ministru nr. 89 din 10 februarie 2010, Mihail Vasile-Ozunu a fost numit în funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul, informare publicã şi creşterea calitãţii vieţii personalului.

Ministrul Apărării Naţionale l-a prezentat şefilor de direcţii şi de structuri din Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică pe secretarul de stat Mihail Vasile-Ozunu, în cadrul unei activităţi desfasurate joi, 11 februarie, la sediul instituţiei.

Potrivit comunicatului MApN, “Vasile-Ozunu a afirmat, la rândul sãu, preocuparea pentru întãrirea colaborãrii cu comisiile de specialitate din Parlamentul României. Secretarul de stat l-a asigurat pe ministrul apãrãrii cã îşi va folosi întreaga experienţã profesionalã pentru gasirea unor soluţii viabile la problemele sociale cu care se confruntă angajaţii ministerului şi că va lua măsurile necesare pentru promovarea unor proiecte menite să contribuie la creşterea calităţii vieţii militarilor şi a personalului civil din M.Ap.N.”

Întrucât pe site-ul MApN nu a fost postat un CV oficial al noului şef de la Departamentul pentru relaşâţia cu Parlamentul şi informare publicã, prezentãm câteva date despre dl. Mihail Vasile-Ozunu obţinute de la colaboratorul nostru google (sau goagăl cum o fi):

– este general de brigadã în rezervã;

– fost director al Colegiului Naţional de Apãrare;

– profesor la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene;

– conducător de doctorat la UNaP (a coordonat doctoratul generalului maior Zisu Cătălin, a unui consilier judeţean de la Mehedinţi, Nicolicea V Liviu-Gabriel etc.);

– a candidat din partea PD-L pentru obţinerea unui mandat de deputat în sectorul 6,  Colegiul nr. 26 din Bucureşti;

– este membru al clubului select de “candidaţi în uniformă militară” (Oprea, Iordănescu, Onţanu, Pandele), remarcându-se în campania elctorală din 2008 prin trimiterea de fluturaşi electorali în cutiile poştale ale alegătorilor în care se prezintã în uniformã militarã, afirmând că deşi existã un ordin al ministrului Apãrãrii prin care rezerviştilor le este interzisã purtarea uniformei în împrejurãri electorale, din punctul lui de vedere: „Ordinul ministrului nu poate fi pentru mine pentru cã eu sunt rezervist, nu cadru militar activ. Ministrul Apãrãrii poate sã îmi retragã dreptul de a purta uniforma militarã, dar, deocamdatã, prin decretul prezidenţial de trecere în rezervã, am dreptul sã o port“.  (Cotidianul, 23 Noi 2008)

Să sperăm că va fi la fel de tranşant când se va pune în aplicare Legea unică de salarizare, sau a Legea unică de pensionare. Dacă tot a fost trimis proiectul Legii unice de pensionare poate îşi va arăta, conform propriilor declaraţii “preocuparea pentru întãrirea colaborãrii cu comisiile de specialitate din Parlamentul României”. Asta dacă nu consideră că pensionarii militari nu se află în sfera preocupărilor domniei sale.

Îi aşteptăm oricum apariţiile publice prin care să combată desele atacuri la adresa demnităţii Armatei. Să sperăm că imaginea Armatei face parte din preocupările departamentului ce-l va conduce.

Poate va aloca niscai timp pentru rezolvarea programelor de construcţii de locuinţe pentru personalul Armatei dacă prin aceasta îşi atinge obiectivul autoimpus al “creşterii calităţii vieţii militarilor şi a personalului civil din M.Ap.N.”

Aşteptăm comunicatul prin care va declara că renunţă la pensia militară întrucât nu poate cumula salariul de la stat cu pensia de la stat. Aceasta dacă nu cumva are pensia sub 1700 lei.

Îi urăm succes în examenul ce-l va avea de dat în faţa militarilor români, foşti şi actuali, pentru a demonstra din care armată face parte: a României sau cea “politică”.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Şef nou la Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul din MApN”

 1. Viktor says:

  Sa dea dumnezeu sa fie mai bine!Incet,incet luam puterea!

 2. mega2005 says:

  Da,…luatzi pe Scarotschi cu voi!!!
  Mare om…mare caracter, acest general…numai din “vasta-i experienta universitara” se poate banui cu cine are Armata de a face!!!

 3. GOGU says:

  EL A REPREZENTAT INTERESELE MAPN IN CAMERA DEPUTATILOR LA NEGOCIERILE PENTRU Legea privind sistemul unitar de pensii publice.