Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre – prezent în România

Generalul-locotenent Frederick Hodges, şefului Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre,  a efectuat recent, mai exact în zilele de 14 şi 15 aprilie, o vizită de lucru în România.
Structura forţelor terestre române, transformarea acestora, misiunile executate de militari în teatre de operaţii, programele de înzestrare şi modernizare ale armatei române, precum şi misiunile în desfăşurare ale forţelor terestre i-au fost prezentate lui Frederick Hodges.

Generalul-locotenent Hodges a avut întâlniri cu secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Valeriu Nicuţ, cu şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şi cu rectorul Universităţii Naţionale de Apărare, generalul de flotilă aeriană Gabriel-Florin Moisescu.

“Am văzut, pe timpul vizitei mele în România, o armată pregătită pentru viitor, care investeşte în dezvoltarea sistemului militar de învăţământ, iar pregătirea tinerilor cadeţi, studenţi ai Academiei Forţelor Terestre, este impresionantă. Centrul de pregătire de la Cincu este pe cale să devină un important centru regional, un element de instruire multinaţională care poate fi utilizat şi de naţiunile din zonă. Vom sprijini în continuare colaborarea Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre cu Forţele Terestre Române. Când văd un militar român, văd un militar NATO”, a declarat generalul-locotenent Hodges  la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă.

Generalul-maior Ciucă i-a mulţumit generalului-locotenent Hodges pentru sprijinul constant oferit de partenerii americani.

Acesta a apreciat că “va exista şi pe viitor o bună colaborare între instituţii”.
“Vom încerca în continuare să identificăm noi modalităţi de cooperare şi lucru în comun”, a mai precizat generalul-maior Nicolae-Ionel Ciucă, citat de AGERPRES.

 

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Şeful Comandamentului Aliat al Forţelor Terestre – prezent în România”

 1. relutu says:

  Nu mai comentez nimic .Voua va trebuie comentarii trepanate a la ”Pitulice Ionela sau Hortvah”Restul cenzurati.

 2. ursu says:

  Băi RH-ule, băi zugravule, tu poti să ceri ce vrei, dar pînă la urmă CIA îţi va da bastoane pe cocoaşă, cum de altfel am înţeles că le-ai primit. Vezi să nu te calce în Bronx, pe caise vreun negru de ăla “mititel”. Şi fii atent cum treci New York Fifth Avenue! Cînd traversezi, să nu ţii dej-tu în nas scobindu-te după “biluţe”, că nu se ştie ce “yellow cab” îţi taie unghiile de la picioare…

 3. relutu says:

  plictisesti

 4. grigore says:

  Stimati domni din redactia INFOMONDO MILITAR, va adresez o camadereasca rugaminte: NU MAI PUBLICATI SUTELE DE ARTICOLE ALE INDIVIDULUI CARE SE ASCUNDE SUB NUMELE “…HORVATH….?” Ca militar in retragere simt ca intoxicarile de tot felul ale susnumitului , nu au ce cauta aici, unde (ne place sa credem) ca suntem la noi acasa, intre actualii si fostii militari de cariera, unde sa putem a ne spune bucuriile ori necazurile. Va multumesc!

 5. ursu says:

  Zugravule, nu vrei ca în loc de pitulice, să-mi cifuleşti bărzoiul, eventual cîrja? Hai, ia-ţi vînt şi dispari de pe blog!

 6. Plotonierul says:

  Cum iti permiti mos decrepit sa insulti militarii armatei romane?
  Ti-a luat Dumnezeu la batranete putina minte si educatie pe care o aveai. Esti un neica nimeni fara tara, fara prieteni, nebagat in seama de cei din jur. Te erijezi in mare patriot cand de fapt esti un apatrid uitat de toti si imputi blogurile romanesti cu tot felul de fantasme ale trecutului in care traiesti. Traieste-ti cu demnitate dramul de batranete care ti-a mai ramas.

 7. vasile says:

  A venit sa vada cum s-au “desfiintat pensiile militare de stat” la o asa zis armata a unui membru la vrajeala a Nato??