Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful Comitetului militar al UE, despre necesitatea unei noi abordări a realităţilor internaţionale

Şeful Comitetului militar al UE, generalul suedez Hakan Syren este de părere că statele membre UE ar trebui să coopereze la un alt nivel în 2013 şi să aibă o nouă abordare a realităţilor internaţionale.
“Centrul de interese este acum altul. Atenţia se focalizează pe Orientul Îndepărtat, mutându-se de pe continentul european, a declarat generalul suedez.

“Trebuie să găsim răspunsuri pe termen lung, astfel încât să ne asigurăm că nu vom fi marginalizati”, a mai spus generalul Hakan Syren.

Sursa: EUObserver

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Şeful Comitetului militar al UE, despre necesitatea unei noi abordări a realităţilor internaţionale”

 1. VASILE says:

  PENSIILE MILITARE DE STAT, CONFORM EXPERIMENTULUI REUSIT IN ROMANIA , VOR FI DESFIINTATE PESTE TOT. DUPA CE IN 1998 IN CANADA NU S-A REUSIT, DUPA CE IN 2008 IN LETONIA NU S-A REUSIT , EI BINE IN 2010 SUB CONDUCEREA MAIASTRA A BISNITARULUI SECURIST TRAIAN BASESCU S-A REUSIT.
  Guvernul caută soluţii pentru pensiile militare calculate greşit. Este vorba despre peste 30.000 de pensii, Executivul cutând soluţii pentru ca sumele care au fost luate în 2010-2011 să fie restituite.
  MAI, MApN şi Ministerul de Finanţe caută acum soluţii pentru a le restitui banii. Subiectul va trebui însă discutat cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional care urmează să vină la Bucureşti, transmite RTV.net.
  Premierul Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de marţi, că subiectul pensiilor militare recalculate eronat, precum şi reducerea TVA în agricultură, va trebui discutat cu delegaţia FMI. Atunci când reprezentanţii Fondului vor veni în România, autorităţile române trebuie să aibă pregătite un plan de implementare a acestor măsuri, dar şi resursele financiare necesare astfel încât FMI să-şi dea acordul.
  “Sunt 30.000 de militari şi foşti ofiţeri ai MAI cărora în mod nedrept li s-a recalculat pensia şi pentru care trebuie să ne ţinem de cuvânt şi să le facem şi lor dreptate, după cum li s-a făcut şi celorlalţi. Şi aici trebuie discutat exact care este influenţa bugetară şi în acelaşi timp să putem să dăm ceea ce guvernul trecut le-a luat în mod greşit”, a declarat Victor Ponta.
  Acesta a spus că, dincolo de efortul financiar al statului, situaţia celor 30.000 de pensionari trebuie rezolvată deoarece este o chestiune de principiu. “Nu este o problemă de cantitate, este o problemă de a face dreptate”, a spus primul-ministru.
  ESTE CAZUL SA VINE LA VOT PE 9 DECEMBRIE , DOAR CEI DE LA FMI , DEOARECE ROMANII SI ASA VOTEAZA “DEGEABA ” ASA CUM S-A VAZUT PE 29 IULIE LA REFERENDUM.