Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli – în vizită oficială în România

Lieutenant-General Leonardo di MARCO JFC. foto jfcnaplesÎn aceste zile se derulează în România vizita şefului de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli, generalul-locotenent Leonardo di Marco. În cursul zilei de 16 iunie acesta s-a întâlnit cu Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă,la sediul MApN.
“În cadrul întrevederii, cei doi lideri militari au discutat despre rolul şi locul Comandamentului Aliat şi despre faptul că, pentru România, colaborarea continuă într-o nouă abordare, în contextul conceptului “Regional focus”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

“JFC Napoli are un rol important pentru aplicarea măsurilor de reasigurare şi solidaritate stabilite la nivel aliat, precum şi în implementarea deciziilor viitorului Summit al NATO din Ţara Galilor”, a subliniat şeful SMG, generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

De asemenea, şeful de stat major al JFC Napoli a mai declarat:
“România este un membru puternic al Alianţei Nord-Atlantice, implicat în activităţile de creştere şi adaptare a capacităţii de apărare pentru asigurarea unui nivel ridicat de răspuns al NATO, cerut de dinamica mediului actual de securitate”.

Delegaţia condusă de generalul-locotenent Di Marco va vizita în aceste zile mai multe unităţi militare pentru a identifica posibile zone de instruire în comun a trupelor aliate.

Sursa: comunicat de presa MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli – în vizită oficială în România”

 1. vasile says:

  Militarii trecuti in rezerva in anul 2014 nu mai primesc drepturile ce li se cuvin fiindca guvernul PONTA a gasit de cuvinta sa le suspende.
  Cu ce am gresit noi cei care am servit patria iar la iesirea la pensie acest guvern ne anuleaza acest drept?
  Ce demersuri trebuie sa facem ca sa putem beneficia de drepturile legale enumerate mai jos?
  (1) La trecerea în rezervă sau direct în retragere, respectiv la încetarea raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, pentru activitatea depusă, în funcţie de vechimea efectivă ca militar, poliţist, funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personal civil în instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, beneficiază de un ajutor stabilit în raport cu solda funcţiei de bază, respectiv salariul funcţiei de bază avută/avut în luna schimbării poziţiei de activitate, astfel:
  Vechime efectivă:
  – până la 5 ani – un ajutor egal cu 3 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – între 5-10 ani – un ajutor egal cu 6 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – între 10-15 ani – un ajutor egal cu 8 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – între 15-20 ani – un ajutor egal cu 10 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – între 20-25 ani – un ajutor egal cu 12 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – între 25-30 ani – un ajutor egal cu 15 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază;
  – peste 30 ani – un ajutor egal cu 20 solde ale funcţiei de bază/salarii ale funcţiei de bază.
  prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare sau, în situaţia în care pot desfăşura activitate peste această limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi menţinute în activitate categoriile respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale funcţiei de bază, respectiv cu două salarii ale funcţiei de bază.
  (2) Personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, trecuţi în rezervă sau direct în retragere, respectiv ale căror raporturi de serviciu au încetat, cu drept la pensie de serviciu, înainte de împlinirea limitei de vârstă de pensionare prevăzute de lege, mai beneficiază, pentru fiecare an întreg rămas până la limita de vârstă de pensionare sau, în situaţia în care pot desfăşura activitate peste această limită, până la limitele de vârstă în grad la care pot fi menţinute în activitate categoriile respective de personal, de un ajutor egal cu două solde ale funcţiei de bază, respectiv cu două salarii ale funcţiei de bază.

  Extras din Legea nr. 284/2010 > ANEXA Nr. VII > Paragraf > CAPITOLUL II > SECŢIUNEA a 3-a > Art. 20. > (2)

  Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica

 2. dani says:

  flegma

 3. dani says:

  Acest drept mai doar e la servicii In rest sa scos de Boc dreptul la ajutoare iar plagiatorul se face ca uita.

 4. Plotonierul says:

  Aceste drepturi nu se mai acorda din 2010 sau 2011 cred.
  Cei de la interne au deschis deja procese pentru recuperarea ajutoarelor ce trebuiau acordate la trecerea in rezerva conform legii nr. 284/2010.

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ CER SA FIU CENZURAT SAU MACAR AMENINTAT CU BANAREA !
  SE PREGATESTE CEVA .

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  @Insfarsit a intervenit cenzura.
  M-am linistit.
  Lucrurile intra in firea normala….a lucrurilor.
  Toti ofiterii dela plutonier in jos
  trebuie incurajati.