Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare va fi numit de primul-ministru

Camera Deputaţilor a aprobat propunerea legislativă de modificare a Legii 346/2006 privind organizarea şi funcţionarea MApN.Astfel, şeful Departamentului de informaţii al armatei urmează să fie numit de primul-ministru.

“În funcţia de şef al Departamentului de informaţii pentru apărare poate fi numit un cadru militar în activitate care ocupă o funcţie de conducere în Departament.Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare este numit de către prim-ministru, la propunerea ministrului apărării naţionale,cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Funcţia de şef al Departamentului de informaţii pentru apărare este asimilată funcţiei de secretar de stat”, se arată în textul nou.

Votul final asupra proiectului de lege a fost amânat pentru o şedinţă viitoare, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, menţionând că ministrul Apărării, Mircea Duşa, a solicitat să fie prezent la şedinţa în care va fi votat acest proiect.

În prezent, potrivit legislaţiei în vigoare, şeful acestui departament este numit de ministrul Apărării Naţionale.

Sursa: propunere legilsativă de modificare a Legii 346/2006 a comisiei de apărare din Camera Deputaţilor

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Şeful Departamentului de informaţii pentru apărare va fi numit de primul-ministru”

 1. gheo says:

  Si, pentru ca aranjamentele sa fie “bine planificate”, vor urma alte “aranjamente” pentru “subjugarea sau punerea sub tutela a intregii Armate si a MAI, mergand probabil pana la … “numirea comandatilor de unitati, mari unitati, garnizoane de catre presedintii judeteni de partid … etc”, orice e posibil, pentru o “pleava politica”, corupta”, care doreste sa puna mana pe orice parghie a PUTERII, cu nimic mai prejos decat “fostul PARTID COMUNIST ROMAN” care “ERA IN TOATE !!!”, nu va mirati, acesta este doar … INCEPUTUL” si ceea ce a “transpirat la suprafata”. Negurile setei de putere sunt inca invaluite in ceata, necrezut de periculoase pentru un popor care, se pare ca doarme somnul inconstientei si indiferentei.

 2. coopernick says:

  Adica Directia (DGIA) va deveni departament? Cu sef cu pozitie de secretar de stat? TOT in MApN sau independent si integrat intr-o structura palarie?

 3. indisciplinatu says:

  Rusii “bat” la usile noastre si pe noi ne preocupa manevrele de culise ale politicienilor acestei tari, INCAPABILI sa ia decizii pentru aceasta tara!!!
  Vai de noi.

 4. SZaeKA says:

  eshty babulan … e CELULĂ DE CRIZĂ … versus ukr-a-UE-ana asta !!
  Dacă nu te pricepi la jocuri strategice (de război) TACI … adică tuch pe xxx să te satisfaci K KOmentator al liderilor României !!

 5. SZaeKA says:

  celula de criză confom reg. in vigoare = decidentul, ministrul defence, seful armatei, sef comp. informatii mil., sef logistics !! … dar de ce tre sĂ TE ÎNVĂȚ EU DOTTORE ?!