Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful Mossadului în vizită secretă în SUA?

Şeful Mossad-ului, Tamir Pardo, a efectuat o vizită în secret, în SUA, la începutul acestei luni. Scopul vizitei sale ar fi fost acela de a participa la o serie de întâlniri cu diferiţi oficiali, inclusiv cu cei din cadrul comisiei pentru informaţii din cadrul Congresului american.

Tamir Pardo s-a întâlnit cu directorul CIA, David Petraeus, cu directorul pentru National Intelligence (n.r. comunitatea americană de informaţii),James Clapper.
Dianne Feinstein l-a întrebat pe James Clapper dacă Israelul intenţionează să atace facilităţile nucleare iraniene.
Potrivit unui comunicat de presă apărut în The Daily Beast şi citat de Haaretz, Pardo i-ar fi întrebat pe oficialii americani  care este atitudinea lor vis-a-vis de Iran, dacă sunt pregătiţi (n.r. americanii) să atace Iranul, dacă vor bombarda împreună Iranul sau doar Israelul va face acest lucru?

În comunicat se mai menţionează că Israelul a încetat să mai facă un schimb semnificativ de informaţii în folosul unei acţiuni militare comune cu SUA în Iran.

 

 

Sursa: Haaretz

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.