Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful serviciilor franceze de informaţii interne – convocat ca martor în dosarul spionării telefoanelor unor jurnalişti

Şeful serviciilor franceze de informaţii interne, Bernard Squarcini, a fost convocat ca martor în dosarul spionării telefoanelor jurnaliştilor cotidianului Le Monde, care se ocupau de dosarul Bettencourt. Declaraţia a fost făcuta de o sursă apropiată anchetei, citată de Deutsche Welle.

Directorul Poliţiei naţionale, Frédéric Péchenard, va fi audiat în 28 octombrie.

Potrivit TF1, judecătoarea însărcinată cu dosarul, Sylvia Zimmermann, încearcă să stabilească rolul lor într-o anchetă a DCRI din vara anului 2010, care a inclus studierea facturii  de telefonie, desfăşurate, a unor jurnalişti de la Le Monde, pentru a identifica sursele cotidianului în dosarul Woerth-Bettencourt.

Numărul 2 din DCRI, Frédéric Veaux, a fost audiat deja în 10 octombrie la martor, potrivit unei surse apropiate anchetei.

În 3 octombrie, judecătoarea Zimmermann l-a audiat ca martor şi pe comisarul DCRI Stéphane Tijardovic, care a transmis Orange ordinul pentru obţinerea facturii jurnalistului Gérard Davet. Tijardovic a precizat că a acţionat la instrucţiunile lui Veaux.

Judecătoarea este însărcinată cu o anchetă judiciară preliminară privind posibila “violare a corespondenţei de către persoane din autoritatea publică”.

Sursa: Deutsche Welle


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.