Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMFN a trecut în rezervă

Şeful Statului Major al Forţelor Navale Române, contraamiralul Dorin Dănilă, a fost înaintat la gradul de de viceamiral cu trei stele  şi trecut în rezervă, prin decret prezidenţial.

Dorin Dănilă s-a născut la Braşov, la 29 iunie 1953. A absolvit cursurile Facultăţii de Navigaţie a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”, secţia militară, fiind repartizat pe funcţia de comandant serviciu de luptă comunicaţii şi radiotehnică la bordul unei nave antisubmarin. În anul 1980 a fost promovat ofiţer cu comunicaţiile în statul major al unităţii, apoi, după un an, a fost numit comandant de navă în aceeaşi unitate.

Între anii 1981-1983 a fost ofiţer student al facultăţii de Comandă şi Stat Major din Academia Militară. La absolvire a fost numit şef de stat major al unei unităţi de nave dragoare, funcţie pe care a îndeplinit-o timp de şase ani. Între 1989-1990 a activat ca ofiţer în Biroul Operaţii al comandamentului Diviziei 42 Maritime. Între 1990 şi 1994 a îndeplinit funcţia de şef de stat major al Divizionului 50 Vânătoare Submarine, apoi, pentru cinci ani, a fost comandant al Divizionului de Fregate. A îndeplinit apoi funcţiile de şef de stat major al Brigăzii de Nave Antisubmarin şi locţiitor al comandantului Flotilei 2 Maritime, iar între 2001 şi 2002 a fost şef al Secţiei Doctrină şi Regulamente la Statul Major al Forţelor Navale.

Între 2002-2005 a fost comandant al Centrului 39 Scafandri, apoi comandant al Bazei Navale.

La 1 iunie 2006 a fost numit comandant al Comandamentului Flotei.

La 3 noiembrie 2006 a fost înaintat la gradul de contraamiral de flotilă şi a fost numit şef al Statului Major al Forţelor Navale.

La 29 octombrie 2008 a fost înaintat la gradul de contraamiral.

De-a lungul carierei şi-a desăvârşit pregătirea de specialitate, parcurgând mai multe cursuri de perfecţionare, printre care: curs postacademic de marină, curs de drept umanitar internaţional, curs de limba franceză, curs de comunicare şi relaţii publice pentru comandanţi, curs postuniversitar de conducere strategică, în cadrul Colegiului de Război.

Pe 15 august 2009, contraamiralul Dorin Dănilă a fost decorat de şeful statului cu Ordinul ‘Virtutea Maritimă’ în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari.

Sursa: AGERPRES; Ziua de Constanţa

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Şeful SMFN a trecut în rezervă”

 1. ion says:

  Sa fie sanatos,ii urez numai bine, pensie lunga si o viata sanatoasa.Un de un caracter deosebit ,cum putini mai gasesti azi in societatea romaneasca.La multi ani pentru ziua de 29 iunie. Ion Giurca

 2. SE says:

  Bun cart inainte, domnului Amiral! Si la multi ani-frumosi!

  Amiralii Eustatiu Sebastian, Vasile Scodrea, Va

 3. SE says:

  Bun cart inainte si la multi ani!

  Eustatiu Sebastian, Vasile Urseanu, Vasile Scodrea si a

 4. SE says:

  Redactiei info-mondo: va rog sa trunchiati dvs. postarile mele. Am intampinat cava probleme cu calculatorul. Mesajul pe care doresc sa

 5. SE says:

  -l postez este: Bun cart inainte si la multi ani! Eustatiu Sebastian, Vasile Urseanu, Vasile Scodrea si alti ilustrii marinari romani pot fi mandrii de dl. Amiral Danila.

 6. Socrate says:

  Bun venit in randul anonimilor , domnule Contraamiral si va doresc sa va pastrati vii amintirile pe care le-ati cules o viata intreaga de marinar. Sper ca marea sa va fie de acum inainte un prieten apropiat care sa va asculte in liniste gandurile si careia sa-i destainuiti framantarile care , in multe momente ale vietii de pensionar , va vor asalta. Un sfat , de la un batran , nu va lasati asaltat de balariile numite politicieni si tineti-va departe de uneltele de manipulare ale politicienilor verosi si fara de bun simt. Eu , de zece ani, tin piept asaltului policienilor si a lacheilor acestora . Sper sa mai rezist.
  Multa sanatate !

 7. mih flo says:

  la multi ani domnule amiral pensie usoara nu uitati pentru ca si sgv-ii au drept de pensie