Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG a efectuat o vizită în teatrul de operaţii Kosovo

kosovo harta. foto jurnalul de vrancea

Generalul-maior, Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a efectuat luni, 14 februarie, o vizită de lucru în teatrul de operaţii din Kosovo, cu ocazia încheierii misiunii Detaşamentului ROFND.

Şeful Statului Major General s-a întâlnit cu comandantul KFOR, generalul-maior Erhard Bühler, cu care a trecut în revistă situaţia de securitate din zona de operaţii a KFOR.

Generalul-maior Bühler a evidenţiat profesionalismul şi determinarea militarilor români în îndeplinirea misiunilor şi a mulţumit ţării noastre pentru întreaga activitate desfăşurată de militarii Detaşamentului ROFND pe parcursul celor 21 de rotaţii succesive în acest teatru de operaţii.

Generalul-maior Ştefan Dănilă i-a conferit “Emblema de onoare a Statului Major General” colonelului Carlo Emiliani, comandantul MNBG-West (Multinational Battle Group-West), sub comanda căruia a acţionat Detaşamentul ROFND.

În cadrul ceremoniei militare desfăşurate în Camp Villaggio din localitatea Pec, şeful Statului Major General a transmis mesajul ministrului Apărării naţionale, Gabriel Oprea.

Oprea a dorit să-i felicite pe toţi militarii care au acţionat în perioada celor 21 de rotaţii ale Detaşamentului pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit importantele sarcini încredinţate.

“În cei nouă ani de prezenţă continuă în acest teatru de operaţii, militarii români au asigurat un mediu stabil de securitate pentru buna desfăşurare a activităţii autorităţilor locale şi centrale şi a organizaţiilor internaţionale. Militarii români care au acţionat în teatrele de operaţii au contribuit decisiv şi la prestigiul pe care ţara noastră l-a dobândit în ultima perioadă. Prin misiunile îndeplinite impecabil de armata sa, România demonstrează încă o dată că este un partener serios şi credibil în comunitatea internaţională.

Angajamentele asumate de România în aceste zone extrem de importante pentru securitatea mondială au confirmat şi au consolidat vocaţia ţării noastre de furnizor de securitate, cu efecte benefice cuantificabile pentru prestaţia viitoare a României în structurile şi organismele internaţionale, iar pe de altă parte, la dezvoltarea cooperării între armata noastră şi cele ale statelor membre NATO şi UE, la asigurarea interoperabilităţii cu unităţile aliaţilor,” a afirmat ministrul  Oprea.

În mesajul său, ministrul Apărării naţionale i-a încredinţat pe militari că “este deosebit de mândru că Armata României a participat în teatrele de operaţii cu asemenea structuri, foarte bine pregătite, precum detaşamentele ROFND, care pot raporta astăzi “Kosovo, misiune îndeplinită!”

“Ştiu că misiuni precum paza, securitatea şi supravegherea diferitelor comunităţi, patrularea cu mijloace auto şi pe jos, executarea observării din posturi fixe sau temporare, pe timp de zi şi de noapte, escortarea convoaielor cu persoane, cu materiale, executarea cercetării anumitor obiective sau supravegherea lor temporară, executarea de recunoaşteri în sprijinul forţelor proprii şi în comun cu partenerii străini, asigurarea forţei de reacţie rapidă nu sunt misiuni uşoare şi de aceea am dorit să vă asigur de toată aprecierea şi de întreg respectul meu pentru profesionalismul dovedit”, le-a transmis ministrul Gabriel Oprea militarilor din Detaşamentul ROFND, comandaţi de locotenent-colonelul Liviu Stoica.

În încheierea mesajului său, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a mulţumit tuturor militarilor din ţările aliate şi partenere care au acţionat, de-a lungul timpului, în teatrul de operaţii din Kosovo, pentru sprijinul acordat militarilor români ai Detaşamentului ROFND în îndeplinirea misiunilor.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.