Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG a participat la Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore ale apărării

NRC 25-27 ian 2011 foto NATO.int

Şeful Statului Major General, generalul-maior Ştefan Dănilă, însoţit de o delegaţie militară, a participat, la Bruxelles, la Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore ale apărării, în perioada 25-27 ianuarie.

Şefii statelor majore ale apărării din ţările membre NATO au participat la o întâlnire informală cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi s-au întâlnit, în diferite formate, cu omologii din statele participante la Dialogul Mediteranean şi cele din Parteneriatul Euroatlantic, precum şi cu şefii statelor majore ale apărării din Rusia şi Ucraina.

În cadrul reuniunilor de la sediul Alianţei Nord-Atlantice au fost abordate subiecte referitoare la implementarea Noului Concept Strategic, la dezvoltarea capabilităţilor, la stadiul şi perspectiva dezvoltării parteneriatelor Alianţei Nord-Atlantice şi, de asemenea, au fost prezentate informări cu privire la stadiul operaţiilor curente ale NATO din Kosovo şi Afganistan.

În vederea pregătirii reuniunilor Comitetului Militar al NATO, şeful Statului Major General a participat şi la o întâlnire cu conducerea Reprezentanţei Militare a României la NATO şi UE.

Generalul-maior Dănilă a avut o întâlnire cu personalul militar al Reprezentanţei, unde au fost discutate probleme curente ale acestei structuri.

La reuniunile de la Bruxelles, prezidate de amiralul Giampaolo Di Paola, preşedintele Comitetului Militar al NATO, au participat şefi ai statelor majore ale apărării din 66 de ţări, precum şi comandanţii Comandamentului Aliat pentru Operaţii, amiralul James Stavridis, şi al Comandamentului Aliat pentru Transformare, generalul Stephane Abrial.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Şeful SMG a participat la Reuniunea Comitetului Militar al NATO în formatul şefilor statelor majore ale apărării”

  1. Valentin says:

    Dupa atatea intalniri, informari si dezbateri, intr-o mica pauza, nu s-a gasit nici un aliat sa-l inoportuneze (neoficial, bineinteles) pe Şeful SMG cu intrebarea ,,Ce se intampla la voi, cu militarii in rezerva si pensiile lor?”.Nu, fiindca acei militari sunt absolventii scolilor militare de tip sovietic, nu sunt rezervistii de tip nou – N.A.T.O.Asta-i realitatea, chiar daca-i trista si ne doare…

  2. nea nelu says:

    Pe cine sa intrebe … pe Danila ??!!!!!!Haide frate ,tu nu-l cunosti!!!