Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG desfăşoară o vizită în SUA

Şeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, efectuează, în perioada 3-8 august 2009, o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia omologului său, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, amiralul Michael Mullen.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi lideri militari, ocazie cu care vor fi abordate aspecte ale cooperării militare bilaterale şi în cadrul NATO.

De asemenea, amiralul Marin se va întâlni, cu generalul David Petraeus, comandantul USCENTCOM, va vizita mai multe comandamente şi baze militare americane şi va participa la o ceremonie la Cimitirul Naţional Arlington din Washington DC.

Vineri, 8 august, şeful SMG va vizita Centrul Medical “Walter Reed” al US Army, unde se va întâlni, la Centrul de Reabilitare a Răniţilor de Război, cu locotenent-colonelul Nicuşor-Augustin Pegulescu, rănit la 9 ianuarie 2009, pe timpul desfăşurării unei misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.