Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG – despre nevoia de înzestrare a armatei cu transportoare blindate

Transportor amfibiu blindat produs la Uzina Automecanica Moreni si prezentat pe 17 martie reprezentantilor MApN - foto Valentin Ciobîrcă

Transportor amfibiu blindat produs la Uzina Automecanica Moreni si prezentat pe 17 martie reprezentantilor MApN – foto Valentin Ciobîrcă

Şeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că “armata are mare nevoie de transportoare blindate pentru trupe 8×8. Prin urmare, se doreşte achiziţionarea de astfel de tehnică într-un număr “de ordinul sutelor”, potrivit Q magazine. “Nevoia este mare, în momentul de faţă pentru fiecare dintre unităţile care au în dotare transportoare 8×8 vor trebui să fie înlocuite”.

“Ca atare, cifra este de ordinul sutelor”, a declarat generalul Ciucă, prezent la repetiţiile pentru parada militară de 1 Decembrie.
La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a precizat că acestea vor fi produse la Moreni de o societate mixtă înfiinţată de Uzina Automecanică Moreni şi compania Rheinmetall din Germania.

“După constituirea societăţii, se va trece la o cooperare care valorifică know how-ul şi tehnologia de la Moreni (…) şi capabilităţile pe care le are producătorul Rheinmetall, un producător de renume.

“În etapa ulterioară, MApN va fi ofertat de această societate care se înfiinţează şi aşteptarea este ca în dotarea forţelor noastre armate să intre necesarul pentru un batalion pe an. Acesta ar fi ritmul de fabricaţie şi de livrare”, a explicat ministrul MApN.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Şeful SMG – despre nevoia de înzestrare a armatei cu transportoare blindate”

 1. lola says:

  Ce sa transporte ?
  De tancuri Leopard 2 a-ti auzit ?
  Tancul Tr -85 se duce si cu un tir de 30 mm .
  Jalnic la tancuri, Polonia cum are peste 100 tancuri Leopard 2 ?

 2. lola says:

  DAR,… se poate pune blindaj reactiv pe TR-85, si sa arate ca T-90 MS rusesc, pai… ?
  Cap aveti, minte va mai trebuie !

 3. Subsciem, aven nevoie de tehnica militara pentru a fi pa paritate cu celelalte state, dar cu soldele si pensiile militarilor la paritate cu cele din NATO cum ramane Domnule General Ciuca si Domnule Ministru Mihnea Motoc?

 4. lola says:

  DAR vine intrbarea classica :
  CE NEVOIE AI TU MA ?