Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG la Adunarea Parlamentară a NATO

general maior Danila Stefan foto SMG

Prezent la Adunarea Parlamentară a NATO, în cadrul Comisiei de Apărare şi Securitate, şeful Statului Major General, general locotenent, Ştefan Dănilă, a declarat că interesele de securitate şi apărare ale României sunt indisolubil legate de cele regionale şi globale.

Potrivit lui Dănilă principiul unităţii de scop, în dimensionarea forţelor şi complementarităţii resurselor comune, se impune ca o necesitate obiectivă în dezvoltările viitoare ale procesului de integrare deplină a României în NATO şi Uniunea Europeană.

“Având în vedere dinamica şi complexitatea actuală a mediului politico-militar internaţional, coroborat cu criza economico-financiară prin care trecem, se impune ca naţiunile aliate să arate şi să dezvolte o mai bună colaborare pentru o “apărare inteligentă”, aşa cum a numit-o secretarul general al NATO. Interesele naţionale trebuie corelate cu angajamentele şi obiectivele generale ale Alianţei interconectate şi cu cele ale UE. NATO, cea mai puternică alianţă din lume şi din istorie, se remodelează şi se adaptează continuu cerinţelor schimbătoare şi dinamice ale mediului internaţional de securitate. Evident,  Alianţa are nevoie de o viziune largă şi flexibilă, în care să angajeze toţi actori posibili pentru a putea face faţă cu succes provocărilor globale multiple”, a subliniat şeful SMG.

El a afirmat că Armata României este pregătită să apere şi să promoveze interesele naţionale şi pe cele ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene, participând activ la întărirea stabilităţii şi securităţii în plan regional şi global.

“Continuăm să avem un rol important în îndeplinirea responsabilităţilor internaţionale asumate pentru edificarea noii arhitecturi de securitate şi afirmarea unei noi identităţi de tip european şi euroatlantic. Transformarea Armatei României este şi trebuie menţinută în strânsă corelaţie cu transformarea Alianţei. În condiţiile transformării forţelor, conceptelor şi capabilităţilor, acest proces caracterizează viziunea pe termen mediu şi lung referitoare la  dimensionarea, pregătirea şi înzestrarea armatei pentru a participa la misiunile şi operaţiile viitoare ale NATO”, a mai spus şeful SMG, Ştefan Dănilă.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Şeful SMG la Adunarea Parlamentară a NATO”

  1. Dodo says:

    maaaaaaamaaaaaaaa, cate stele !!!!!!!!!!!!!!

  2. micutzul says:

    LIMBAJ DE LEMN, DIN PACATE LA UN GENERAL TANAR. DACA TOT VORBESTE DESPRE SCHIMBAREA ARMATEI ROMANE, AR TREBUI SA NE SPUNA CATE CEVA DESPRE PREGATIREA PILOTILOR MILITARI, DESPRE RESURSA DE AVIATIE, DESPRE ACOPERIREA TERITORIULUI SI APARAREA POPULATIEI CU Ap.A.A., DESPRE DOTAREA IN GENERAL A ARMATEI CU TEHNICA COMPATIBILA N.A.T.O.
    CAT DESPRE PASTRAREA LEGATURII DINTRE ARMATA SI REZERVA, CARE IN CAZ DE NECESITATE UMPLE GOLURILE SI UNITATILE, PAUZA.