Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şeful SMG român în vizită la Kiev şi Chişinău

Comandantul Forţelor Armate Ucrainene şi şef al statului major general, general-colonelul Hryhoriy Pedchenko, şi şeful SMG, amiralul Gheorghe Marin, s-au întâlnit la Kiev, pentru a discuta despre pregătirea trupelor şi experienţa comună în reformarea forţelor armate în pofida crizei financiare globale.

Biroul de presă al Ministerului ucrainean al Apărării, citat de Ukrinform, a precizat că Pedchenko şi Marin, au discutat, la Kiev, despre consolidarea cooperării militare.

Pedchenko a subliniat că liderii de la Kiev acordă o importanţă sporită dezvoltării relaţiilor de bună vecinătate cu România şi că încearcă să le dezvolte pe baza respectului reciproc şi a dialogului constructiv.

Potrivit sursei citate, el a mai spus că, într-o anumită perioadă, relaţiile dintre ministerele Apărării din cele două state nu au înregistrat niciun progres. “Dar suntem hotărâţi să cooperăm şi să îmbunătăţim nivelul de încredere şi siguranţă dintre Ucraina şi România. Numai contactele regulate la nivel înalt ne vor ajuta să ne rezolvăm rapid problemele şi să subliniem aspecte ale viitoarei noastre munci în comun”, a declarat oficialul ucrainean.

Cei doi oficiali militari au discutat de asemenea subiecte legate de dezvoltarea cooperării bilaterale în ceea ce priveşte pregătirea trupelor şi experienţa comună în reformarea şi dezvoltarea forţelor armate în pofida crizei financiare globale.

Printre direcţiile cu potenţial de dezvoltare în cooperarea militară bilaterală, Pedchenko şi Marin au menţionat posibilitatea cooperării transfrontaliere la nivel de brigadă şi organizarea de exerciţii comune în domeniul naval, în domeniul menţinerii păcii şi combaterea terorismului.

Amiralul Gheorghe Marin a făcut în continuare o vizită în Republica Moldova la invitaţia şefului Marelui Stat Major şi comandant al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Iurie Dominic.

În cadrul convorbirilor oficiale au fost abordate aspecte privind cooperarea militară bilaterală şi regională, instruirea în comun a militarilor din cele două armate, precum şi pregătirea personalului în instituţiile de învăţământ militar.

De asemenea, amiralul Marin a prezentat elemente ale participării militarilor români la misiuni şi operaţii internaţionale şi experienţa românească în procesul de modernizare şi transformare a Armatei României ca ţară membră a NATO şi UE.

sursa: MEDIAFAX, defence.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.