Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Senatorii vor lucra la Legea pensiilor sub “supravegherea” atentă a militarilor pensionari

Într-un comunicat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se face apel la pensionarii militari de a participa în număr mare la şedinţele în plen ale Senatului României în momentul în care se va discuta Legea privind sistemul unitar de pensii publice.

În comunicat se arată că “În conformitate cu Legea fundamentală a ţării, cu principiile democratice ale unui stat de drept, oricare cetăţean poate asista la dezbaterile din Senat asupra legii, dezbaterile fiind publice, în următoarele condiţii :

- Oricare cetăţean se poate prezenta cu buletinul de identitate în mână, luni după amiaza, 19.04.2010,  şi marţi dimineaţa, 20.04.2010,  la intrarea în Senat (intrarea din str. 13 Septembrie), uzând de dreptul de a asista la dezbateri;

- Cetăţeanul care asistă la dezbateri nu are voie să se manifeste în nici un fel; cu alte cuvinte, nu are voie să conturbe derularea lucrărilor prin gesturi, voce, fluierături, etc. Poate asista liniştit, până la capăt, spre a fi privit în ochi de către acei care vor vota;

- Dacă solicitanţii vor fi în număr prea mare, vor putea sta la coadă liniştiţi, pe holurile Senatului, în curtea Parlamentului, pe stradă, aşteptând să se elibereze un loc pentru a putea asista din la dezbateri din balcoanele care au capacitate limitată.

În concluzie, oricare cetăţean poate asista la dezbateri, pe răspunderea lui.”

Potrivit SCMD, “toate amendamentele şi propunerile de exceptare a militarilor din Legea privind sistemul unitar de pensii publice, făcute de către senatorii loiali României au fost respinse cu o singură excepţie: amendamentul diversionist privind acceptarea ca punctul de pensie să meargă până la 45% din salariul minim brut pe economie.

Toate pensiile militare vor scădea cu până la 71%. Majoritatea, aşa cum am estimat noi, cu 40-60%. Legea va fi introdusă pe ordinea de zi a Senatului, luni, 19.04.2010.”

SCMD face apel la senatorii care au rămas “loiali României”, să nu voteze “Legea Boc-Şeitan”, să fie prezenţi la Senat atât  luni  cât şi marţi, şi să nu părăsească sub nici un pretext sala de şedinţă.

MAi mult SCMD anunţă că va înregistra şi va face public, “prin toate mijloacele pe care legea le permite, numele senatorilor care vor vota pentru destructurarea Armatei României; din secunda următoare votului, SCMD va intra  în campanie , pe durata nelimitată, 24 de ore din 24, împotriva acestora.”

“Reafirmăm totodată necesitatea dezvoltării acţiunii de lămurire a deputaţilor în privinţa antieuropenismului, neconstituţionalităţii şi lovirii de nulitate a Proiectului de Lege.”

Reamintim că în urma simulării efectuate de MApN, cu specialişti din cadrul Ministerului Muncii, s-a stabilit că pensiile militare vor fi afectate prin aplicarea Legii sistemului unitar de pensii, acestea reducându-se cu un procent între 19 şi 69%.

Ministrul Apărării şi-a asumat autenticitatea datelor şi şi-a arătat disponibilitatea depunerii demisiei în cazul în care pensiile militarilor vor scădea.

La rândul lor, militarii pensionari şi-au afirmat hotărârea de a ataca pe cale jurididică legea; atmosfera creată în rândul acestora nu exclude acţiuni mai ferme , cum ar fi : pichete, marşuri şi demonstraţii antiguvernamentale, antiprezidenţiale şi antiparlamentare.


sursa: SCMD

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Senatorii vor lucra la Legea pensiilor sub “supravegherea” atentă a militarilor pensionari”

 1. indisciplinatu says:

  Trebuie mers acolo,..la senat!!!

 2. fagarasanu says:

  este nevoie si de sprijinul camarazilor activi , este in joc si valoarea pensiilor lor viitoare.

 3. voinea says:

  Filiala 1,sector6 a SCMD este pregatita.Mesajul a fost transmis prin lantul de alarma la toti membrii, asteptam sa ni se comunice orele de incepere luni si marti.Sunt curios ce fata va face fostul nostru coleg transmisionist col(r) Dobra senatorul care ne-a tradat interesele si a votat pentru aceasta lege aberanta in comisia pentru aparare a senatului, cand va da ochii cu noi.I-am pregatit niste mesaje pe masura gestului sau mizerabil.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 4. V.Burcu says:

  Am incercat doua postari!
  Nu au aparut!
  Cineva se opune!
  De ce oare?
  V.Burcu

 5. V.Burcu says:

  Hopa…..
  A fost ridicat… embargoul!
  Va multumesc mult!
  Imi place de regula, ce se intampla … pe acest site!
  S-o tineti…. tot asa!
  V.Burcu

 6. Legea va trece. Ofiterii trebuie sa mearga la Cotroceni. Acolo este decizia finala.

 7. stefan says:

  sa mearga si urmasii in cazul ca nu se tine cinr de noi vom iesi si toti urmasii singuri dar si cei cu copii sa nune lasam sau sa trecem la greva foamei

 8. nicolae says:

  Daca dl. ministru Oprea a declarat ca grupul parlamentarilor independenţi, a căror şefie o pretinde,va sustine legea pensiilor , dar cu amendamente pentru pensiile militare, in sensul acceptarii principiului contributivitatii , neutilizat si nepracticat niciunde in lume, inseamna ca cei care au crezut ca un fost militar, ajuns parlamentar, nu are datorii fata de cei care l-au facut ministru s-au inselat amarnic ! In toata lumea asa -zisa pensie a militarilor , mai corect renta, se calculeaza in functie de ultima solda si se plateste de la bugetul de stat . Din ratiuni evidente ! Nu poti abandona un om cu o cariera militara intre 14- 65 ani , non-stop la dispozitia natiunii, cu restrangerea unor drepturi si libertati cetatenesti care nu-i permit legal sa aiba alte venituri, in afara soldei, la o pensie (renta) mai mica cu o treime fata de ultima solda !!! Decat din ratiuni si obligatiuni antinationale !

 9. general says:

  la metode stalinise trebuie raspuns cu metode staliniste.atata timp cat astia nu dau doi bani pe onoarea si demnitatea militara ce rost are sa mai fie invocata.avem experti in razboi psihologic .a sosit timpul sa arate ce pot.trebuie aratat ca astia afisaza o falsa haiducie .trebuie demonstrat pe baza de argumente ca timp de un an si jumatate nu au facut nimic altceva decat sa plateasca clientela politica si sa fure pentru ei..scmd trebuie sa se erijeze in a fi ceva mai mult decat aparatorul cadrelor militare.trebuie sa incheie aliante si cu alte sindicate,asociatii.trebuie sa afiliem neintarziat la asociatii ale militarilor existente in cadrul nato.pe plan intern populatia trebuie sa vada in noi aparatori ai drepturilor lor.pentru toate acestea trebuie sa lasam la o parte bunul simt si lentoarea.cineva mai demult se intreba daca cei mai mari in grad vor fi in primele randuri.nu se pune problema asa.toti avem pana la urma de pierdut.vor pierde pana la urma si generalii dar si sergentii majori.daca acceptam sa pierdem inseamna ca degeaba am stat prin poligoane in ploaie si frig,degeaba am dat cu capul de blindajul tancului.degeaba am tras de falceaua tunului,degeaba am plans cand parasuta colegului sa facut fuior sau nu stiu care coleg nu s-a mai intors acasa de la sbor etc.degeaba spunem astora ca noi am trait altfel decat ei.interesele noastre nu coincid cu ale lor.s-au folosit de noi cu nerusinare.ne trateaza ca pe niste cersetori.cati militari sunt imbogatiti?aproape nici unul.trebuie sa-i apucam de barba si sa le aratam ca asa nu se mai poate.