Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Senatul a adoptat Proiectul de modificare a Legii privind statutul cadrelor militare

Senatul a adoptat luni, 4 aprilie, cu 112 voturi “pentru”, unul “împotrivă”, şi o abţinere, un Proiect de modificare a Legii privind statutul cadrelor militare. Astfel, acestea  vor avea, cu anumite excepţii, obligaţia de a participa la misiuni în afara României, în funcţie de cerinţele MApN, citeaza Realitatea.

Proiectul de lege prevede printre excepţiile la această obligativitate cazurile de militari care formează o familie monoparentală, sunt întreţinători unici de familiei, ai copilului, fratelui sau părintelui, au unul sau ambii părinţi invalizi de gradul I sau II şi nu au fraţi sau surori majori, apţi de muncă, au soţul grav bolnav, încadrat în gradul I sau II de invaliditate.

Mai mult, se exceptează cazul în care ambii soţi sau fraţi ar urma să participe la misiune în acelaşi timp.

Modificările aduse legii mai prevăd şi posibilitatea acordării concediului fără plată, pe durata maximă de 4 ani, cadrelor militare care îşi urmează soţul/soţia pe timpul îndeplinirii unor misiuni permanente în străinătate.

Generalii şi amiralii vor avea rangul de demnitari ai statului român în exercitarea funcţiilor prevăzute cu grad de general/similar, fără a beneficia de drepturi suplimentare conferite de această calitate.

Legea conţine şi noi prevederi privind înaintarea în grad şi vârstele corespunzătoare.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Senatul a adoptat Proiectul de modificare a Legii privind statutul cadrelor militare”

  1. Marlon Juvet says:

    Nici un comentariu, nimic, macar pe tema paragrafului “în funcţie de cerinţele MApN”? Adica, tot clasicele criterii romanesti, de tambalagii care canta dupa ureche?

  2. mmm says:

    Unde putem citi statutul?