Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Senatul reia dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor

Plenul Senatului reia, miercuri, 5 mai, dezbaterile pe marginea legii unitare a pensiilor, inclusiv a celor militare. În cursul săptămânii trecute, senatorii au reuşit să discute un singur amendament adus legii pensiilor, şi anume cel privind eliminarea obligativităţii militarilor, alături de alte categorii din sistemul de siguranţă naţională, de a contribui la sistemul public de pensii.

Amendamentul a fost respins cu voturile reprezentanţilor din aşa-zisul arc guvernamental, explicaţia fiind cea oferită de ministrul Muncii, Mihail Şeitan:  “adoptarea acestei prevederi ar fi modificat esenţa legii”.

Nemulţumiţi de votul senatorilor, social-democraţii au solicitat o pauză, după care, revenind în plen, liderul grupului PSD+PC, Ion Toma, a anunţat depunerea moţiunii simple privind activitatea ministrului Apărării Naţionale, în care i se cerea acestuia să îşi dea demisia.

În cele din urmă, după cum se ştie, moţiunea a căzut. Deci a fost doar o furtună într-un pahar cu apă, menită să aducă ceva capital de imagine acestei formaţiuni politice. Ceva de genul: totuşi, nouă ne pasă!

Până în prezent, au fost dezbătute doar primele şase articole din cele aproximativ 200 ale legii pensiilor.

În acest moment, cei de la putere, se pot scuza, dacă se poate spune asta, faţă de celelalte categorii sociale, “învinovăţind”, ia ghiciţi pe cine?!  Pentru că, nu-i aşa, au fost reţinuţi să dezbată celelalte amendamente din cauza moţiunii “Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi a militarilor români”.

Partea proastă este că, Legea unitară a pensiilor are termen de adoptare tacită 10 mai!

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.