Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Senatul reia începând de miercuri 28 aprilie dezbaterile pe marginea proiectului legii unitare a pensiilor

Plenul Senatului reia, miercuri, dezbaterile pe marginea proiectului legii unitare a pensiilor.

Discutiile la acest proiect au fost întrerupte saptamâna trecuta, după doar două zile de dezbateri în plen, pe motiv ca sunt aproximativ 80 de proiecte legislative care au termen de adoptare tacită data de 26 aprilie.

În plenul de miercuri, legea unitara a pensiilor este programata la primul punct de pe ordinea de zi.

Activitatea Senatului de saptamâna trecuta s-a concentrat pe dezbaterile la proiectul legii unitare a pensiilor, care a intrat luni, 19 aprilie, în procedura Camerei superioare a Parlamentului.

Dupa ce în prima zi a saptamânii senatorii au intrat în dezbaterile pe fond cu 10 minute înainte de finalul programului de lucru, timpul alocat discutiilor fiind consumat cu dezbateri pe procedură, marţi, 20 aprilie, au avut loc dezbateri generale şi discuţii pe marginea amendamentelor la primele şase articole.

Senatorii mai au de discutat zeci de amendamente depuse la cele aproximativ 200 de articole ale legii, termenul la care proiectul ar urma să fie adoptat tacit de Senat fiind data de 10 mai.

La discuţiile pe fond desfăşurate marţi  a participat şi premierul Emil Boc, care a încercat să îi convingă pe senatori de necesitatea adoptării acestui act normativ.

El a susţinut că actualul sistem al pensiilor din România nu mai poate functiona pentru mult timp, fiind nesustenabil financiar. Seful Executivului a spus ca îi respecta pe militari, magistrati, parlamentari şi diplomaţi, ei beneficiind la ora actuală de pensii bazate pe legi speciale, dar este nevoie de un sistem de pensii în care toţi cetăţenii să se poată raporta la o lege bazată pe principii.

Emil Boc a promis crearea unei rente de merit ca forma suplimentara de venit pentru anumite categorii profesionale, printre care marii actori, militari sau politisti.

sursa: AGERPRESS

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Senatul reia începând de miercuri 28 aprilie dezbaterile pe marginea proiectului legii unitare a pensiilor”

 1. indisciplinatu says:

  Piticu zice indirect ca actualele legi speciale (ocupationale) nu au principii!!!????…Parlamentul cand le-a votat, inclusiv, prin ridicarea palmutzei lu boc,..nu stia asta???….sau stia si a considerat sa le lase asa pana la urmatoarea descalecare a unui curent moral-basinos mesianic….
  Da dupa care principii “morale”recalculezi tu, pityk de kkt, toate pensiile diminuand cuantumul celor aflate in plata????
  nici impushkat nu meriti sa fii,…Ceausescu a murit ca un adevarat barbat,…tu cred ca te-ai milogi in genunchi, de comandantul grupei de pistolari, sa te lase sa traiesti,…vierme, ptiu….

 2. indisciplinatu says:

  Pyticule o sa pierzi toate procesele si o sa platesti din buzunar tu, si urmasii urmasilor tai, toate daunele,…dar daca stau mai bine sa ma gandesc,…meritam sa platim TOTI pt. ca “romanii” au votat pentru “modernizare” nu pentru “privilegii”….”cetatenii romani” mai au insa de asteptat o legislatura,..doua,…trei,…sau o vesnicie??????….

 3. jvek general says:

  INDISCIPLINATULE–esti patetic si de ce nu cam ridicol.incearca sa-ti revi

 4. Valentin says:

  Prin grija tatucului de la Cotroceni noi nu mai avem opozitie politica,asa ca, orice demers legislativ va fi numai in favoarea actualului PARTID UNIC si al acolitilor sai (mai mult sau mai putin INDEPENDENTI).Oprea este un pion, pe aceasta tabla de sah politic, un pion care a distrus bruma de opozitie politica iar acum ne vinde baliverne si ne amageste cu demisia sa. Declaratiile politicienilor sunt simple amagiri, praf in ochii credulilor.Ce avantaje vom avea noi,pensionarii militari,cand vom primi pensiile injumatatite iar Oprea nu va mai fi in functie…? Plata facturilor la utilitati,medicamentele,mancarea,etc. o fac din pensia asta nesimtita de 1.500ron,nu prin alte mijloace sau metode.Chiar n-ati inteles ca am fost abandonati politic,social si (acum) economic? Suntem pe cont propriu si cred ca a sosit timpul sa ne organizam in vederea trecerii la actiune,prin masuri concrete (nu prin inscrierea intr-un sindicat prea neputincios in fata realitatilor ).P.S. Renta de merit – ca forma suplimentara de venit ,propusa de INCOMPETENTUL boc ,sa-i fie atribuita marelui militar Oprea ,pentru serviciile aduse tatucului si partidului unic .