Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serbia a livrat Irakului trei avioane militare

În cadrul unui acord în valoare de 100 de milioane de dolari (75,8 milioane de euro) Serbia a livrat Irakului trei avioane militare de antrenament modelul “Lasta 95″.

Acordul prevede livrarea a 20 de avioane a informat Ministerul sârb al Apărării.

Serbia “a livrat toate armele şi echipamentul militar convenite” în acord a semnalat ministerul sârb al apărării într-un comunicat difuzat în urma vizitei la Bagdad a ministrului apărării Dragan Sutanovac.

Celelalte avioane vor fi livrate până la sfârşitul anului.

Serbia şi Irakul au semnat acum un an un acord privind exportul de arme spre Bagdad în valoare de 100 milioane de dolari.
Şase uzine militare sârbe, în care lucrează peste 6.000 de persoane, au fost mobilizate de acest acord.

Serbia a încheiat anul trecut contracte pentru livrări de echipamente nilitare produse de industria de apărare sârbească în valoare totală de 500 milioane de dolari cu Irakul, Siria şi Algeria.

sursa: AFP

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Serbia a livrat Irakului trei avioane militare”

 1. vios says:

  Bravo lor! Cretinilor de la ANCES, luati exemplul, fiindca suntem…falimentari.

 2. Badescu Constantin- O C VST says:

  Felicitari sarbilor- popor cu un caracter deosebit . Pacat ca noi romanii suntem atat de mamaligari. Este adevarat ca, capul plecat sabia nu-l taie dar nici nu vede soarele!
  Descartes: “Toate greutatile provin din faptul ca-ti lipseste curajul”.

  Citez din “Jurnalul fericirii” (N. Steinhardt):

  “Ce ramane pana la urma pentru asigurarea libertatii?[…] …curajul fizic al indivizilor.”

  “Omul […] daca ocupa o functie de raspundere […] nu are dreptul sa invoce principiul iertarii spre a ramane distant si rece in fata raului si a lasa pe nevinovati prada ticalosilor.”
  “Increderea, pana la proba contrarie, e prima calitate a boierului si cavalerului, banuiala fiind, dimpotriva, trasatura fundamentala a smecherului”.
  Iorga: “Ai dreptul sa ierti numai ce s-a facut in paguba ta”.

  Ciudat, majoritatea romanilor ne declaram crestini si ne manifestam necrestineste: crestinismul e o religie a curajului( ” Nu te teme” Marcu 5, 36 etc)
  Daca , ca romani, nu ne redescoperim valorile si radacinile vom merita , in continuare, toate suferintele.

  Cred ca toti ar trebui sa vizitam monumentul de la AIUD ( inclusiv osuarul) ca sa simtim unde poate duce atitudinea calduta.

 3. Alex says:

  Din pacate crestinismul practicat de marea majoritate, e mai degraba superstitie, ignoranta, habotnicism si muuulta ipocrizie.

 4. Lucian* says:

  cum naiba pota sa exporte sarbii armament cand sunt la 12 ani de la ultimul conflict si noi abia vindem la nivelul de 10% din ceea ce vind ei?
  Chiar nu se simte nimeni prin Romarm sau Ministerul industriei?
  AM uitat, noi NE LAUDAM ca ne importam necesarul de armament pentru armata.
  Sunt curios daca printre multii “doctoranzi” exista si vreunul care sa trateze implicatiile complexului militar-industrial in Romania (mai precis falimentarea voita a ceea ce exista)?
  Sa mi se ierte limbajul dar tot ce vad este doar o imbecilitate fara margini in factorii de decizie din Romania.
  Chiar si vedetele politice romanesti au niste probleme in a reforma ministerele si regiile nationale din cauza ca nu vor putea sa-si plateasca datoriile electorale dand functii in stanga si in dreapta la cotizanti.
  Ce era atat de greu sa obtina Romania acest contract? LIPSA DE VOINTA si INCOMPETENTA MANAGERIALA.