Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serbia îşi revitalizează industria de armament

Serbia se aşteaptă în 2010 la exporturi în valoare de aproape 500 de milioane de dolari, incluzând arme, echipamente militare şi tehnologie.

Oficialii sârbi încearcă să-şi plaseze foştilor parteneri din Orientul Mijlociu produsele industriei de armament sârbeşti.

Una dintre ambiţiile Serbiei este relansarea în producţie a tancului M-84, abandonată odată cu destrămarea fostei Iugoslavii. Având componente produse în Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru, asamblat în Croaţia, tancul nu a mai putut fi fabricat după destrămarea fostei Iugoslavii.

Tancurile M-84 – copiate după modelul sovietic T-72 – au fost livrate în Kuwait şi folosite de trupele kuwaitiene în conflictul cu armata irakiană. De asemenea, Belgradul furnizase armament în valoare de aproape două miliarde de dolari forţelor irakiene care au luptat cu Iranul în anii 1980.

sursa: Financial Times

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.