Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serie de 3 atentate produse în Pakistan

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi aproximativ 200, rănite, în seria de atentate comise pe 1 septembrie, în timpul unei ceremonii religioase şiite la Lahore (estul Pakistanului). Aceasta, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii,joi, 2 septembrie, informează AP şi AFP, preluat de AGERPRES.

Trei kamikaze au acţionat dispozitivele explozive pe care le aveau asupra lor în mijlocul mulţimii de credincioşi care participau la o procesiune tradiţională de comemorare a unui imam şiit.

Un purtător de cuvânt al serviciului de salvare a estimat că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Agenţia de presă Reuters remarca faptul că seria de atentate de miercuri de la Lahore survine la câteva zile după un atac aerian al forţelor aeriene pakistaneze asupra poziţiilor ale combatanţilor islamişti din sud-estul ţării.

În urma acestei operaţiuni, 62 de persoane au fost ucise, între acestea aflându-se şi civili, conform unor oficiali locali.

Sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.