Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serviciile secrete americane – anchetă referitoare la infiltrare rusescă în partide din UE

Serviciile secrete americane au început o anchetă referitoare la modul în care Kremlinul ar fi infiltrat unele partide din Europa şi le finanţează pe ascuns, de aproape 10 ani.
James Clapper, directorul Comunităţii Naţionale de Informaţii a Statelor Unite, ar fi fost însărcinat de Congres să conducă această anchetă, potrivit lui The Telegraph online.

Rusia ar fi finanţat partide din Franţa, Olanda, Ungaria, Austria şi Cehia. Oficialii nu au arătat care sunt partidele suspectate de finanţarea Rusiei. Totuşi, printre ele, s-ar afla Jobbik din Ungaria, Zorii Aurii din Grecia, Liga Nordului din Italia şi Frontul Naţional din Franţa, care a primit un împrumut de 9 milioane de euro de la o bancă rusească, în 2014.

Serviciile americane vor ancheta dacă serviciile secrete ruseşti finanţează partide şi fundaţii, cu intenţia de a „submina coeziunea politică” a Uniunii Europene, de a crea agitaţie împotriva scutului antirachetă al NATO şi de a submina încercările de a găsi alternative la energia rusească, potrivit digi24.

Sursa: The Telegraph, digi24

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Serviciile secrete americane – anchetă referitoare la infiltrare rusescă în partide din UE”

  1. Lebada22 says:

    Nu cred.