Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serviciile secrete britanice intenţionează să angajeze pasionaţi de calculatoare şi jocuri video

GCHQ imagine aeriana foto wikipedia

Serviciile secrete britanice au lansat, cu ajutorul guvernului, o campanie de recrutare a tinerilor care ştiu să folosească foarte bine calculatorul pentru a lucra în cadrul diferitelor agenţii de informaţii sau contrainformaţii.

Anunţul oficial a fost făcut de ministrul de Externe, William Hague, în cadrul unui discurs ţinut la Bletchley Park, locul unde agenţii britanici reuşeau să spargă codurile naziste în timpul celui de-al doilea război mondial. Hague a făcut anunţul la Agenţia Guvernamentală de Comunicaţii  – The Government Communications Headquarters (GCHQ) – agenţia responsabilă cu culegerea de date şi informaţii din spectrul electromagnetul – SIGINT – informaţii destinate comunităţii britanice de informaţii dar mai ales guvernului britanic (ministerul de externe) şi forţelor armate.

Recruţii vor fi selectaţi în funcţie de competenţele pe care le au în folosirea calculatorului, fiind avantajaţi cei care ştiu să spargă coduri sau să folosească programe mai complexe.

În primă fază, Guvernul intenţionează să recruteze până la 100 de tineri, care vor urma un program de pregătire alături de serviciile secrete.

Grupul ţintă vizat de recrutori este format din absolvenţi de liceu, care, în loc să meargă la facultăţile obişnuite, vor urma cursuri speciale de comunicare, securitate şi inginerie.

“Tinerii sunt cheia pentru viitoarele succese ale ţării noastre, la fel ca şi în timpul războiului. Astăzi nu suntem în război, dar văd zilnic dovezi ale atacurilor deliberate asupra proprietăţii intelectuale şi a reţelelor guvernamentale, fie că sunt lansate de infractori sau de agenţi ai altor ţări, ele au potenţialul de a submina securitatea şi competitivitatea noastră economică” – a declarat ministrul de Externe.

După terminarea programelor de pregătire, cei mai mulţi dintre noii recruţi vor activa în cadrul Agenţia Guvernamentală de Comunicaţii, dar vor exista posibilităţi de angajare şi în serviciile de informaţii MI5 şi MI6.

sursa: The Independent

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.