Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Serviciul de sănătate al armatei franceze va ajuta la vaccinarea împotriva gripei noi

Franţa mobilizează şi serviciile de sănătate ale armatei pentru a spori numărul centrelor de vaccinare împotriva gripei cu virus A/H1N1.
Pe lângă studenţi la medicină şi medici, “serviciul de sănătate al armatei va fi chemat în ajutor”, au precizat Ministerele de Interne şi cel al Sănătăţii, într-un comunicat comun.

Centrele de vaccinare colectivă au fost deschise încă de la 12 noiembrie, dar “de o săptămână dorinţa populaţiei de vaccinare împotriva virusului A/H1N1 este în creştere puternică”, au menţionat ministerele.

Comunicatul adaugă că au fost date instrucţiuni prefecţilor pentru a deschide rapid toate cele peste 1.000 de centre de vaccinare prevăzute – dintre care două treimi funcţionează în prezent -, pentru a prelungi orarele şi a spori capacitatea.

Francezii au fost până în prezent reticenţi faţă de vaccinare, în pofida eforturilor de comunicare care au inclus vaccinarea ministrului Sănătăţii, Roselyne Bachelot, în faţa camerelor de filmat.

Un sondaj publicat înaintea debutului campaniei de vaccinare arăta că aproape 74 la sută dintre francezi nu voiau să se vaccineze, apreciind fie că riscul este slab sau având temeri privind efectele secundare.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.