Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sfârşit de săptămână sângeros în Afganistan

Şase soldaţi ai ISAF (NATO), între care trei francezi şi doi americani, au murit în luptă sau în mod accidental în cursul zilei de sâmbătă şi duminică în Afganistan.

Primul incident s-a produs sâmbătă şi s-a soldat cu moartea unui soldat american care a decedat din cauza rănilor suferite după ce a fost victima unei mine artizanale. Un al doilea american a fost ucis în luptă în timpul unui atac al insurgenţilor, tot în sudul ţării.

Un militar a cărui cetăţenie nu a fost precizată a fost la rândul său ucis de explozia unei mine artizanale în sudul ţării.

Sudul este partea cea mai violentă din Afganistan, în special provinciile Helmand şi Kandahar, bastioane ale talibanilor unde forţele străine au cunoscut cele mai grele pierderi ale lor. Helmand produce peste 50 la sută din opiul afgan, în contextul în care întreaga ţară furnizează peste 90 % din producţia mondială.

Trei soldaţi francezi şi-au pierdut viaţa în mod accidental, căzând victime unei furtuni violente în timpul unei operaţiuni desfăşurate în noaptea de sâmbătă spre duminică în provincia Kapisa (est).

“Unul dintre ei a fost fulgerat, iar ceilalţi doi s-au înecat într-un râu cu nivelul crescut al apelor”, a declarat amiralul Christophe Prazuck, din cadrul Statului Major francez.

Patru persoane au fost ucise în faţa unei şcoli din vestul Afganistanului, într-un atentat cu bombă care l-a avut drept ţintă pe ministrul energiei. Un reprezentant al insurgenţilor talibani şi-a asumat responsabilitatea pentru atac.

Autorităţile au precizat că ministrul energiei, Ismail Khan, a scăpat nevătămat în urma exploziei, dar că atacul s-a soldat totuşi cu moartea a patru persoane şi rănirea altor 17.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.