Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şi amiralul Marin s-a lăsat minţit de Oprea?

Înainte de a fi o chestiune de venituri, problema pensiilor militare este una de onoare cel puţin din două perspective.

Prima ar fi cea a jignirilor aduse pensionarilor militari de către executivul aflat acum la putere care nu s-a sfiit  să asocize pensionarilor militari termenul de “pensionari nesimţiţi” care au “pensii de lux.” Trecând dincolo de intenţia clară de manipulare a opiniei publice scopul se pare a fost pauperizarea resursei umane din cadrul MApN şi ruperea legislaţiei pentru rezervişti de cea a activilor. Astfel dându-se o lovitură unei categorii sociale cu potenţial ameninţător la adresa actualei guvernări.

A doua ar fi cea minciunii ministeriale aduse în prim plan de Oprea Gabriel, momentan ministru la Apărare. Acesta, în scopul manipulării zecilor de mii de pensionari militari şi atragerii acestora spre partidul său de trădători, a lansat zvonul (mincinos n.r.) că pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor scădea. Zvonul a fost multiplicat cu dibăcia-i cunoscută în propagarea de minciuni de premierul Emil Boc. Legea şi instrucţiunile de aplicare ale acesteia nu au nimic explicit în acest sens, de recalculare urmând a fi afectaţi toţi pensionarii militari.

Un exemplu în acest sens este cel al şefului SMG, amiralul Marin care dacă ar ieşi la pensie, va avea conform simulărilor făcute la MApN o pensie de 2700 de lei pe lună. Curat pensie nesimţită.

Mai trebuie reamintit că amiralul Marin deţine funcţia cea mai înaltă din întregul sistem militar.

Ca urmare este de aşteptat ca în toamnă după, finalizarea recalculării pensiilor cel puţin la o parte din pensionarii militari să se declanşeze acţiuni de stradă care să culmineze cu manifestaţii de protest în faţa Guvernului României.

Oricum revenind la amiralul Marin se pare că acesta plăteşte şi el tribut slugărnicicie politice, lipsei de implicare în apărarea demnităţii corpului de cadre pe care l-a comandat activitatea s-a înscriindu-se ca o perioadă în carea Armata a fost umilită constant, acţiune care a culminat cu distrugerea bazei legislative pe care aceasta o avea.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

27 Responses to “Şi amiralul Marin s-a lăsat minţit de Oprea?”

 1. LA MULTI ANI ! says:

  LA MULTI ANI MARINARI !
  – SFANTA MARIA SA VA OCROTEASCA VIATA SI SOLDELE ACORDATE DE PATRIE SI POPOR pentru a apara PACEA si linistea ROMANILOR din spatiul carpato-danubiano-pontic !
  – Poporul si tara va sunt recunoscatoare ptr. viata voastra ce o puneti drept scut ptr. apararea semenilor vostri !
  – Dumnezeu sa va ocroteasca oriunde ati fi , MARINARI ROMANI !

 2. micutzul says:

  Normal functia de ministru, sau cea de sef al SMG, ar trbui sa/ti provoace respect, un fior …. Dar acum astia doi au adus aceste functii in derizoriu. Astazi la Ziua Marinei un general de **carton** in tribuna oficiala, in loc sa stea demn in picioare si sa priveasca cu respect activitatile care se desfasurau pe tarm si in larg de catre militari care au muncit mult la repetitii, manca alune ca la un meci de maidan. Imaginile provocau scarba.
  Seful SMG care a fost la comanda SMG in perioada in care executivul si Parlamentul Romaniei au batjocorit notiunea de militar roman, merita ajutor social, nu pensie. Demnitatea ostaseasca, daca ar fi avut/o, il obliga atunci cand a fost lovita rezerva armatei, fosti colegi , sa/si dea demisia de onoare din aceasta functie. Daca ar mai exista onoare in armata romana cred ca nici un general nu ar accepta functia vacanta pana nu se restabileste demnitatea stirbita a ostirii.

 3. amedeo says:

  Raspundeti-ne va rugam daca stiti de unde-i va da Seitan pensie ministrului Oprea,de la magistrati tinind cont ca a fost trecut in rezerva ca procuror militar (pensie intangibila adica nesupusa recalcularii) sau il va trece la cei normali carora pensia nesimtita le va fi recalculata. Cred ca acesta este inca un motiv de atacare a legii in justitie pentru discriminare.

 4. Catana says:

  Acest guvern,ca dealtfel si presedintele trebuisc indepartati de la conducerea tarii cat mai curand daca vrem ca Romania sa mai ramana intreaga.O gasca de hoti care au terfelit tot ce are mai sfant aceasta tara…

 5. Vulpoiul Plictisit says:

  Referitor la pensia domnului amiral Marin Gheorghe . Ce se afirma pe ici pe colo sunt simple gogorite. Cei care au gasit cifra respectiva sunt fie niste natafleti fie niste manipulatori pentru natafleti. Demonstrez. Omul are 36 ani ca ofiter si alti 4 ani ca elev al Institutului de Marina Constanta. In cei 36 de ani , domnul amiral Marin a indeplinit numai fuctii superioare gradului si majoritate timpului cu functii de comanda , deci grupa a doua de munca. Daca se iau in calcul , prin reducere la absurd , ca domnul Marin nu-si poate identifica veniturile lunare si deci se ia in calcul salariul mediu pe economie , deci total 36 puncte la care se mai adauga un punct datorat anilor de scoala , rezulta un total de 37 puncte. Punctajul anual va fi de 1,85 puncte. Pensia suplimentara de care a benefiiat , sa zicem pe cea mai mica , adica 13% ii aduce un punctaj anual de 2,0905 puncte. Dumnealui a indeplinit tot timpul functii de conducere , deci beneficiaza de 25% spor la punctajul anual , deci un punctaj de 2,61312. Cred ca detine Ordinul Meritul Militar Cl.I-a , deci inca 20% adaos la punctajul anual , deci punctajul anual ar fi de 3,13575
  Cu valoarea unui punct de pensie de 732,8 lei , rezulta o pensie bruta , minima , ipotetica , de 2298 lei. Intr-adevar este mai mica decat cifra avansata de domnul dezinformator dar , daca tinem cont ca domnul Marin a avut in majoritatea timpului de activitate solde care au depasit 1,5 salarii medii pe economie , rezulta o pensie satisfacatoare de 3447 lei. Si aceasta valoare este tot nemultumitoare pentru domnul Marin. Eu , ofiter comun , fara evolutii spectaculoase , am identificat ca in medie , de-alungul intregii cariere militare , am avut un venit mediu anual de 2 puncte , deci daca transfer aceasta modestie si domnului Marin , acesta va beneficia de o pensie in cuantum brut de 4596 lei. Putem dezvolta mai departe subiectul. Problema dureroasa nu este pensia amiralului Marin , ci modul tamp in care cei care s-au erijat in reprezentanti ai militarilor din rezerva si retragere , au sustinut cauza in fata puterii statului. Au fost si sunt oribil de caraghiosi.

 6. altfel says:

  Vulpoiule,
  Daca tot ti-ai propus sa ne luminezi, lumineaza-ne pe deplin si invata-ne si pe noi unde scrie ca suma de 3447 constituie o “pensie satisfacatoare”, cine a stabilit nivelurile de satisfactie ale pensiilor si ce sa intelegem din acest epitet “satisfacatoare”. Pentru ca am intalnit atat de multe semnificatii atribuite acestui epitet, incat eu eram convins ca nici Dumnezeu nu poate da o lege prin care sa stabileasca ce este satisfacator si ce nu este satisfacator. Acuma, vad ca Dumnezeu si-ar fi trimis, totusi, un reprezentant care sa clarifice aceasta chestiune.
  In plus, pentru mine care nu sunt militar dar am curiozitati militare, explica-mi si mie ce e aia “ofiter comun”.

 7. detectivul says:

  AmiraluL MARIN nu este doar o biata sluga a lui Basescu! Este si un om de afaceri de succes! Primeste bani in calitate de cadru didactic asociat de la diverse academii ale categoriilor de forte. Primeste bani de la diversi insi pe care i-a ridicat pe functii. Este prezent in diferite proiecte unde ia bani fara sa faca nimic! Este prezent in afacerile Romtehnica cu agenti privati din zona puterii. Nu are nevoie de pensie. Probabil ca daca se duce Basescu va pleca la fica lui in America! Ii raman in Romania un apartament de peste 100 mp in Bucuresti o vila uriasa in Eforie Nord Str. Transilvannia si casa parinteasca din Negru Voda aranjata ca o adevarata fortareata. Cine nu crede poate verifica.

 8. icar says:

  Uite aşa suntem unii mai deştepţi ca alţii şi uşor de manipulat ca naţie. Păcat.

 9. Sierra Echo says:

  Vulpoiului,

  Imi place biografia pe care i-ati creionat-o amiralului M. (“… domnul amiral Marin a indeplinit numai fuctii superioare gradului si majoritate timpului cu functii de comanda”, “Dumnealui a indeplinit tot timpul functii de conducere …”). Stiti exact si cati ani de serviciu are … Nu va suspectez apriori de ceva anume, dar parca e prea mult. Daca ne uitam la starea destul de jalnica a sistemului si coroboram cu “faptele de arme” ale unora care au fost ocupat tot timpul functii de conducere putem sa tragem conluzia ca dezastrul actual este rezutatul direct al activitatii acestora – si atunci chiar nu mai merita nici un fel de pensie fie ea “satisfacatoare” sau de “ofiter comun” (bine ca nu v-a scapat penita / tastatura dupacaz sinu ati folosit comunitar in loc de comun, dar poate va iesea si descriati
  Domnul Altfel, de altfel mai inteligent decat vulpoiul, a punctat aici drept la tinta, chiar daca nu e militar, (ofiter comun, pensie satisfacatoare).

  Hai sa mai aplicam din nou prezumtia de nevinovatie. Poate ca inima dvs. se afla acolo unde trebuie,cum zic aglo-saxonii despre persoanele de buna credinta,

 10. nicu says:

  Sa nu mai vorbim de slugarnicia lui Marin. Se cunosc atatea si despre golaniile lui incepute la Constanta si pana la nivelul armatei incat in perioada ce urmeaza vor fi fluvii de informatii. Pensia lui este insignifianta in raport cu afacerile pe care le-a facut. Deci nu il intereseaza. Oprea si-a decapitat partidul prin lipsa de onoare si perversitate de care a dat dovada.Basescu e pierdut politic. Ca si PDL. Ce nu realizeaza acesti domni care au umilit armata apolitica si cramponata in viata activa si in alte sfere sociale este ca vor simti ce inseamna resursa umana pregatita in armata pentru viitorul lor politic. Vor patrunde in viata politica si sociala si vor face praf golaniile PDL -iste si UNPR-iste! Se vor uni cu fortele politice progresiste si vor inlatura mediocritatile basesciene. Ati fost dragi baseboci atat de inconstienti incat v-ati dat afara inclusiv ofiteri de SRI capabili si patrioti inlocuindu-i in mai cu altii dragi voua!

 11. Vulpoiul Plictisit says:

  Domnului Amiral ALTFEL,
  Cu smerenie dar fara placere , raspund la ironiile dumneavoastra.
  Ofiter comun= o figura de stil folosita doar ca sa dea de gandit acelora care zic ca nu sunt sau nu au fost ofiteri militari ( poate ofiteri de stare civila). Eu am atribuit acest termen pentru acei ofiteri care si-au vazut de atributiile lor , asa cum au fost invatati prin scoli. Acei ofiteri care nu au invatat prin scoli decat cum sa faca sa devina neobrazati , nu se incadreaza in aceasta figura de stil. Ei sunt fie sindicalisti , fie doar aroganti ca sa nu zic ghiortani .Daca v-a deranjat sintagma , voi cauta sa o inregistrez la OSSIM. Ofiterii comuni inteleg ca armata nu este o institutie la cheremul militarilor , ei inteleg ca armata este o institutie care functioneaza cu militari , instruiti in mod special , cu drepturi si obligatii dar care nu trebuie sa iasa din contextul general al natiei care are nevoie de institutia numita Armata.
  Pensia in cuantum de 3447 lei , este domnule amiral o pensie mai mult decat satisfacatoare in raport cu alte pensii cunoscute pe pamantul romanesc, atat militare cat si civile.Pentru delimitarea satisfacatorului necesar vietii gasiti definitia cosului zinic data de puterile politice care s-au perindat din 1990 . Ca pozitionare ,satisfacatorul este situat undeva intre nesatisfacator si bine . Poate va mai amintiti !.
  Si, sa stiti ,ca nu imi face placere sa va citesc postarile ,am constatat ca sunt prea veninoase departe de adevar si exprima multe frustrarii iar ca sa va raspund , nu-mi intra in caracter sa injur. Azi , da , mi-am permis fiindca este Ziua Marinei Romane.

 12. altfel says:

  Vulpoiule,
  Se simte de la distanta ca colcai de ura, de ce simti nevoia sa te mai alimetezi cu doze suplimentare? Stiu de ce parte a baricadei esti. A alora care sub masca lozincilor despre ce inseamna armata si miltari, favorizeaza minciuna, hotia, lasitatea si chiar tradarea. Auzit-ai vreodata de onoare militara? Sau despre asta nu ai apucat sa inveti acolo unde imi explici mie ca ai fost format? Pe mine nu ma deranjeaza nimic din ceea ce se manifesta pe Terra. Ca nu m-a imputernicit pe mine Dumnezeu cu deranjamentele de aceasta natura. Asta nu inseamna ca nu pot observa ce se intampla. Din partea-mi poti sa spui ce vrei. Eu crezusem ca vrei sa si intelega cititorii ce vrei a zice, de aia te-am intrebat ce e aia “ofiter comun”. Eu NU am auzit niciodata, nici un ofiter, flosind sintagma asta. Desigur, eu ii am in vedere numai pe ofiterii adevarati, de armata, nu de altele!

 13. Bure Bista says:

  Altfel, tu ce vrei sa-i explici Plictisitului?

  El executa o misiune. Si o indeplineste. Partea faina-i ca cineva o sa io traga fraierului. Foloseste date obtinute nu tocmai din locuri publice.

  Pai individul nici nu observa ca articolul cu pricina se refera la faptul ca numitul Oprea este un mincionos de ingheata apele ca nu are scrupule in asi procura capital politic. Nesimtitul de Oprea a uitat sa recite la Ziua Marinei cum pensiile militarilor in cuantum mai mic de 3000 de lei nu vor scadea. MINCINOSUL.

  Si fraierul de Vulpoi incearca sa-i ascunda urma puturoasa.

 14. UNGENERAL says:

  ATENTIE! cererile pentru eliberarea Adeverintelor necesare recalcularii se pot inainta CMZ si prin ANCMRR,filiale judetene incepand de azi 16 august 2010.

 15. altfel says:

  Bure Bista,
  Ai dreptate ca vulpoiul indeplineste o misiune, dar mi-e necaz cand vad ca nu o indeplineste constiincios, asa cum pretinde ca a fost invatat. Printre altele, trebuie sa-i atrag atentia ca a comis o gafa de proportii chiar fata de cel pe care il proslaveste. Caci explicatia lui cu privire la semnificatia lui “satisfacator” arata ca el l-a comparat pe Marin cu o sedinta de tragere sau cu o apreciere de serviciu. Or, Marin, oricat de criticabil este, este, totusi, o fiinta umana. Iti dai seama cum se va simti Marin cand va auzi ca sluga lui l-a transformat din om in hartie sau in sedinta?!?
  In rest, sa fim sanatosi!

 16. amedeo says:

  Voi benefiari de “pensii nesimtite” va mai intreb odata; stiti cumva de unde va catadicsi Seitan sa-i dea pensie d-nul ministru Oprea(de la magistrati(pensie nesupusa recalcularii) sau de la amaritii de “ofiteri comuni”(pensii recalculate).
  Actuala recalculare nu face altceva decit netezeste guvernului drumul spre aplicarea Legii unitare a pensiilor care va aduce un dezastru pentru toate pensiile militare inclusiv pentru unele civile.
  Tot ce au cistigat unii la recalculare vor pierde prin aplicarea Legii unice pri
  diminuarea pensiilor cu:
  – procentele corespunzatoare stagiilor de cotizare neasimilate-scoala militara.etc,
  -procentele corespunzatoare ordinului Meritul Miltar
  -0,75% pentru fiecare an pina la virsta de pensionare pentru pensiile anticipate si anticipate partial
  -fluctuatia valorii punctului de pensie sub 40% din salariul mediu brut
  -indexarea doar cu indicele de inflatie.
  Asa ca cererile care ne obliga sa le depunem sunt de fapt cereri de micsorare a pensiei pentru toti militarii.
  Consider ca ar fi mai bine sa ne reconsideram pozitia si sa luptam pentru aplicarea celei mai favorabile legi in domeniul pensiilor militare.

 17. nicu says:

  Sunt de acord ca trebuie sa la tragem flit! Nu ar trebui sa facem cereri de recalculare! Trebuie sa fim parte in procese! Legislatia europeana si in general cea din NATO in favoarea noastra! Legea 164 este un act normativ in conformitate cu cerintele NATO! Procese! Si din fericire sau nu in politica! Ca prea s-au obraznicit! Sa ii dam in judecata ca persoane pe Basescu Boc Oprea Seitan ! Au furat destul! Au de unde sa dea! Armata romana are multe personalitati! Care ii bat pe viermi de tipul lor! Daca ar fi destepti ar putea sa rezolve problema conjunctural prin impozite! Nu prin zapacirea unui sistem legal! Oricum vom castiga! Dezavantajul lor este ca ne-au radicalizat! Asiguram fortele progresiste din Romania ca militarii si politistii sunt elite!

 18. Terentius The Younger says:

  @Amedeo – Subscriu las opinia dvs. Liniuta cu liniuta,punct cu punct, exact ce se va intampla. Cu doua nuante:
  – Meritul Militar – ramane in vigoare (cal putin pana la intrarea Legii Unice)
  – Procetajul acela de depunctare: este pentru fiecare LUNA de anticipare, nu an.

 19. Nimeni says:

  Vai mie, saracu’ amiralu’…. o sa aiba pensie mica! Las’ ca te face tata senator si trece. Iar daca nu-ti place politica, asta e nene, mai vinde si tu din cadourile alea scumpe de le primesti tot timpul

 20. Sfredel says:

  Cred ca asta se vrea: HAOS. Sistem legislativ contrar normelor de drept comun, de drept international etc, norme si principii haotice, fara sens, precum sunt si cei care ar dori sa ne conduca. Absenta lor ar fi mai benefica natiunii, ar aduce mai multi bani la bugetul amanetat politic catre datoriile fata de clientela, clientela ce nu se rusineaza transferand sume foarte mari in conturi externe. Lipsa actualei conduceri este, cu siguranta, o sursa de venit la buget !

 21. amedeo says:

  @ terentius
  Corecte observatiile d-voastra.
  In Legea unica nu se specifica nimic despre Meritul Militar.

 22. Terentius The Younger says:

  Acu’, io nu vreau sa se interpreteze ca fiind caprovecinism acut (desi un pic ar fi) da’ pe cat punem pariu ca legea aia unica a pensiilor va “rade” o gramada de glanetasi, multi dintre ei, votantii de la ultimele tururi de alegeri ai lui Basescu? Am impresia ca noi, astia “nesimtitii” militari am fost piatra de incercare, un fel de “hai sa vedem daca tine”. Si iote ca a tinut. Acum urmeaza “poporrul”, masele largi, la rand. Sa-mi argumentez opinia: sa nu-mi spuneti mie ca, de exemplu, un miner iesit la 45 de ani (fac abstractie ca de douaj’ de ani nu se platesc CAS pentru ei, desi legea spune altfel), deci 45 de ani, 24-25 milioane pensie, are ceva de-a face cu calculul contributivitatii. In orice formula ati da-o. Si exemple din astea sunt cu gramada. E primul exemplu care mi-a venit in minte, nu am nimic cu ei.

 23. om bun says:

  vin vremuri grele

 24. om bun says:

  pacat ca avem foarte multi incompetenti

 25. om bun says:

  car-l manie pe Dumnezeu

 26. om bun says:

  si pe care nu-l pot pacali. In viata totul se plateste

 27. emilian ranetti zis si papagalul says:

  pai sa incep asa:
  – amiralului i s-a prelungit mandatul de catre baselu, ca doar au fost colegi de banca in studentie cand sticla si femeia se imparteau de fiecare data;
  – amiralul face curat si arunca in afara armatei oameni care au muncit cu capul, aducand inovatie si viziune in sistem;
  – iata un exemplu: SMUUC “DR. CAROL DAVILA”…..dupa o perioada lunga de pupin curism a lui ranetti , iata un nou razvratit al sistemului pe numele sau Oprea Ionel, un om deosebit prin culoarea comportamentului sau si prin faptele sale deosebit de ilegale!!!!
  – dar, sa ne spuna domnul amiral marin cum si-a permis sa asculte ordinul lui Oprea cel Mare sa angajeze la departamentul lui Ozunu, trei (3) PITIPOANCE, ale caror sefi au ordin dat chiar de ministru ca la ora 12 ele sa termine programul?…cine oare poate explica acest fenomen?…iata un alt exemplu care vine sa intareasca convingerea tuturor din acest sistem ca “pestele de la cap se impute”….felicitari mai independentule?…..
  – si mai am o nedumerire…..domnule zis si amiral….de ce nu lasati locul unuia mai bun ca dvs, cand dvs vi s-a terminat mandatul? de ce mai cereti imputernici pentru prelungire?…chiar nu va e rusine?…..sa stiti ca mai suntem si noi cei din sistem care chiar daca nu spunem , sa stiti ca luam la cunostinta fiecare gest!!
  – felicitari pentru teatrul jucat……felicitari ca angajati persoane care nu au nicio legatura cu postul pe care le puneti…..felicitari pt prietenia cu baselu…….abia asteptam sa va felicitam cand o sa plecati definitiv…nu pe postul de coordonator al tuturor institutiilor scolaricesti din sistemul mapn, asa cum doriti…asta pt ca ati intreprins demersurile “umile”, si ati ordonat lui Sasarman sa infiinteze postul!!!!– poate sunteti uimit….dar aceste fapte se cunosc!!!

  nu citit de doua ori acest text……..uitati-va in jurul dvs….toata lumea stia!!!!