Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şi britanicii şi-au încheiat misiunea în Irak

Marea Britanie a încheiat retragerea trupelor din Irak pe 31 iulie.  Potrivit Acordului semnat anul trecut între Bagdad şi Londra, militarii britanici, care erau în număr de 46.000 în 2003, au părăsit Irakul în cursul acestei săptămâni. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al ambasadei Marii Britanii la Bagdad.

Parlamentul irakian nu a votat, înainte de a pleca în vacanţă – care va dura până la 8 septembrie –  un nou acord între Londra şi Bagdad care să permită unui contingent de britanici să rămână pentru a contribui la formarea şi instruirea marinei irakiane.

Contingentul, format din 100 de militari, a plecat în Kuweit şi va rămâne acolo până când va avea aprobarea Parlamentului irakian să revină în Irak.

Majoritatea trupelor britanice au fost dislocate în regiunea Basra.

În decurs de şase ani, 179 soldaţi britanici au fost ucişi în Irak.

Sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.