Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Şi generalii-femei pot fi printre cei mai influenţi oameni din lume

General maior Margaret Woodward foto time

Revista Time a publicat lista anuală a celor mai influente 100 de persoane din lume.

Surprinzător, sau nu, în listă sunt şi 2 militari. Dar primul dintre ei este o doamnă, generalul-maior (SUA) Margaret “Maggie” Woodward.  Generalul Petreus se află ceva mai jos în clasament pe locul 70.

În listă se găsesc artişti şi activişti, reformatori şi cercetători, şefii de stat şi oameni de afaceri.

Dar cine este generalul-maior Margaret “Maggie” Woodward?

Surprinzător pentru o femeie militar, cel puţin de pe la noi, doamna Woodward este un combatant. Pilot, cu peste 4000 de ore de zbor, în 30 de ani de activitate, pe diferite tipuri de avioane, printre care mai ales pe avioanele de realimentare în zbor.

A parcurs cariera militară pas cu pas ajungând, în prezent să ocupe funcţia de şef al componentei aeriene a US Africa Command, comandamentul care conduce operaţiile militare aeriene ale SUA în Libia. De aici şi poziţionarea ei în cadrul clasamentului mondial.

De remarcat la acesată doamnă ofiţer, este determinarea cu care şi-a găsit locul în cadrul aviaţiei militare americane, intrând în rândurile acesteia în 1982, în perioada când liderii aviaţiei americane considerau că femeile nu ar putea zbura pentru aviaţia americană.

Reacţia domnei Woodward a fost una directă: “A fost doar o chestiune de timp, pentru că ştiam că femeile ar fi de succes (în cadrul aviaţiei militare n.r.)”, a spus ea. “Şi au făcut-o.”

Să fie doamna un model pentru colegele ei românce? Sau e prea multă muncă pentru cele pentru care “filiera indirectă” le asigură tot “succesul” pe care şi l-au propus?

sursa: Time

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Şi generalii-femei pot fi printre cei mai influenţi oameni din lume”

  1. Bure Bista says:

    @Redactia,

    Sunteti prea malitiosi. Adica doamnele de la noi nu fac cariera militara pas cu pas?

    Ati uitat de doamna general Lupu? O contributie decisiva la legalizarea haosului! E si asta o performanta de remarcat.