Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sibiul – gazda reuniunii Comitetului Militar al NATO

Sibiul va deveni în perioada 14-16 septembrie gazda unui important eveniment. Potrivit unui comunicat de presă al MApN,
Comitetul Militar al NATO, cel mai înalt for de decizie militară al Alianţei, se va reuni, în formatul şefilor apărării, în acest oraş.

“Şefii apărării din cele 28 de ţări membre ale NATO vor discuta despre operaţiile Alianţei aflate în desfăşurare, precum şi aspecte-cheie de pe agenda Organizaţiei.Aceasta este prima reuniune a şefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, şi prima care se desfăşoară în România”, se arată în comunicatul menţionat.

Conferinţa de la Sibiu va fi condusă de preşedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels, printre participanţi aflându-se amiralul James Stavridis, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa (SACEUR), generalul Stéphane Abrial, actualul comandant al Comandamentului Suprem Aliat pentru Transformare (SACT), precum şi generalul Jean-Paul Paloméros, viitorul comandant al SACT.

De asemenea, la Sibiu, se va afla generalul John Allen, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate (ISAF), care va prezenta audienţei ultimele informaţii despre misiunea Alianţei din teatrul de operaţii Afganistan.

Preşedintelui Comitetului Militar al NATO îi va avea ca invitaţi speciali pe ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operaţii, şi generalul-locotenent Arne Bård Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma.

Pe agenda discuţiilor se vor afla următoarele subiecte: provocările mediului general de securitate, precum şi pe operaţiile aliate aflate în desfăşurare în Afganistan şi în Balcanii de Vest.

Discuţiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO şi pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internaţional (IMS), care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferinţa se va încheia cu alegerea noului director general al IMS.

Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful SMG, gazda reuniunii, va avea întâlniri bilaterale cu omologi din alte ţări, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte privind participarea ţării noastre în teatrele de operaţii la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei României şi modalităţile de întărire a cooperării militare bilaterale.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Sibiul – gazda reuniunii Comitetului Militar al NATO”

  1. vasile says:

    ROMANII VOR DEZVALUI CU ACEASTA OCAZIE CUM AU REFORMAT PRIN DESFIINTARE LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT DECLARATE CA “NESIMTITE ” DE EXPERTUL EMIL BOC , DUS CU PLUTA, CARE TOCMAI CE FUSESE EMISA IN 2001 , CA REPER DE INTEROPERABILITATE A LEGITATILOR MILITARE IN VEDEREA ADMITERII IN NATO, SI CRITERIU DE ACCEDERE A JAAI IN SPATIUL SHENGEN.