Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SIE recrutează masteranzi

Serviciul de Infomaţii Externe (SIE) a început recrutarea masteranzilor de elită din Universitatea Bucureşti în vederea pregătirii acestora în cadrul instituţiei.

Avtivitatea se desfăşoară în baza unui parteneriat între SIE şi Universitatea din Bucureşti (UB) încheiat la iniţiativa şefului SIE, Răzvan Ungureanu.

În baza acestui parteneriat facultăţile UB vor livra anual câte opt masteranzi, ce vor urma stagii de practică pe perioada vacanţei de vară.

Concursul va demara luna aceasta, iar selecţia se va face din rândul celor cu rezultate foarte bune la cursuri.

Oficial, pregătirea studenţilor se va derula în domeniul Open source intelligence (OSINT).

Daniela, Zaharia, directorul programului de formare profesională al Institutului pentru Studii Diplomatice, a declarat pentru Gândul că studenţii selecţionaţi: “Vor avea operaţiuni de analiză pe surse deschise. Vor face analize pe rapoarte şi documente publice, nu vor avea acces la documente confidenţiale. Practic, vor extrage informaţii prin metode de sinteză şi coroborare, sub îndrumarea profesioniştilor SIE”.

Cerinţele minime pentru a accede în program: o medie mai mare de 8,50 la studiile de licenţă şi la examenul de admitere la master, precum şi absenţa cazierului.

Stagiul se adresează masteranzilor din primul an de studii înscrişi la Drept, Filosofie, Istorie, Limbi Străine, Ştiinţe Politice, Jurnalism sau Ştiinţele Comunicării. CV-urile vor putea fi depuse începând de luna viitoare la secretariatele facultăţilor, iar trierea va fi făcută în luna mai de o comisie formată din reprezentanţi ai rectoratului, ai Institutului de Studii Diplomatice din cadrul UB şi, binenţeles, din membri ai SIE.

“Cu siguranţă vor fi foarte mulţi tineri interesaţi. Nu e o chestiune de racolare, se va înscrie doar cine doreşte.Pentru tineri, este o ocazie pentru a lucra sub îndrumarea profesioniştilor, de a învăţa de la oameni cu experienţă şi va conta şi aura de mister pe care o păstrează serviciile de informaţii. Poate că nu vor dori să lucreze ulterior în cadrul acestei instituţii, dar vor să înveţe cum lucrează această instituţie. După acest stagiu, vor primi un atestat, dar mai departe acest lucru nu îi scuteşte de selecţiile pentru o eventuală angajare. Nu este o antIcameră pentru SIE”, a precizat pentru Gândul Daniela Zaharia.

sursa: Gândul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SIE recrutează masteranzi”

  1. CopperNick says:

    Nicio noutate.