Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sindicatele vor sa organizeze proteste comune

Liderii confederaţiilor sindicale au decis să organizeze proteste comune. Aceasta, deoarece vor ca numărul participanţilor să fie cât mai mare. În acest context, este posibil ca mitingul anunţat pentru 7 octombrie să fie amânat, astfel că acţiunea sindicală să poată fi pregătită. De acestă dată, se mizează pe participarea a 70.000 – 80.000 de oameni.
Preşedintele confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu, a declarat la finalul discuţiilor că până luni,  4 octombrie, “fiecare confederaţie îşi va consulta membrii în privinţa viitoarelor acţiuni de protest”. Hosu a precizat că protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, de Legea pensiilor şi de Legea salarizării unice.

Liderul Cartel Alfa a mai spus că ” inclusiv poliţiştii au cerut organizarea de acţiuni comune de protest”.

Preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a declarat că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare, dar a precizat că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie, întrucât timpul ar putea fi prea scurt pentru a putea mobiliza circa 70-80 de mii de oameni în acţiunea comună pe care o doresc sindicatele.

“Nu garantez că data de 7 octombrie va mai rămâne în picioare pentru că nu ştim dacă vom avea timp să adunăm 70-80 de mii de oameni aşa cum ne dorim. Am putea prefera amânarea datei astfel încât acţiunile pe care le gândim să poată fi materializate”, a spus Petcu.

Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie care vor avea loc în 5 octombrie.

Liderii confederaţiilor sindicale iau în calcul faptul că cei 10.000 de sindicalişti din educaţie, care vor ieşi în stradă în 5 octombrie ar putea fi mai greu mobilizaţi să protesteze din nou peste alte două zile.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat la finalul discuţiilor de joi, 30 septembrie, că liderii confederaţiilor sindicale au făcut un pas important prin faptul că “au lăsat în urmă lucrurile care îi despart”. Costin a adăugat că decizia privind stabilirea calendarul comun de proteste va fi luată, luni, 4 octombrie, întrucât este aşteptată şi hotărârea CSAT, sindicaliştii precizând că nu este exclus “să apară surprize”.

“Ne aşteptăm la restricţionarea unor drepturi sindicale sau la desfiinţarea unor structuri sindicale”, a declarat Costin.

Cea mai virulentă acţiune de protest a fost cea din 24 septembrie, când poliţiştii au ieşit în stradă şi au organizat un marş spontan spre Cotroceni. În urma protestului ilegal, atât preşedintele cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

Scandalul a culminat cu demisia din funcţie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul a fost preluat luni de liderul senatorilor PDL Traian Igaş.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Sindicatele vor sa organizeze proteste comune”

 1. lucius says:

  2 lucruri ma pun pe ganduri:
  – iar nu s-a pomenit de SCMD – chiar daca are protocoale incheiate cu alte sindicate;
  – sper sa nu se “atenteze” la data de 25 oct.2010 – atunci, pe strazi trebuie sa fie numai ARMATA. SCMD-ul trebuie sa ia masuri urgente in acest sens.

 2. trotilatul says:

  da? si cam ce-ar trebui sa faca??!!!

 3. roarmy says:

  trotilatule, poate sa comunice mai mult cu celelalte confederatii sindicale? De ce acest lider vorbeste de sindicatul politistilor si de cel al cadrelor militare nu?
  Oare suntem o cantitate atat de neglijabila?

 4. trotilatul says:

  ROARMY_ESTI CEEA CE FACI! si acum te rog fa o comparatie :ce au facut politistii si ce a facut pana acum scmd??!!

 5. trotilatul says:

  to bee…problema este ca politistii in continuare pot face mai mult in timp ce scmd nu poate face nimic!!DE CE ? las analistii de meserie sa ofere raspusuri competente.

 6. roarmy says:

  Nu poate face sau nu vrea? Asta-i intrebarea…..

 7. trotilatul says:

  raspunsul meu ferm este ca NU POATE chiar daca ar vrea DE CE? las analistii competenti

 8. lucius says:

  trotilatul,
  Nu crezi ca ar trebui sa vii cu solutii/pareri/idei??? Ca de … carcotasi suntem toti satui.
  Ai spus bine: “lasa analistii competenti” sa-si faca treaba iar tu doar … citeste.

 9. trotilatul says:

  @LUCIUS-bine domnule,daca analistii ,,competenti”nu se descurca am sa va dau eu cateva carcoteli. deci SCMD nu poate din cauza ca:1.se numeste ,,sindicat” dar nu-i sindicat!! de ce ? luati dex-ul. 2. nu-i reprezentativ(cu alte cuvinte ii rep. doar pe cei care la calculul soldei brute au smecherii – daca cineva nu intelege probabil ca voi detalia) 3.cei care sunt mari sustinatori au grade inalte col. sau generali. acestia sunt cam obisnuiti sa dea ordin si altii sa FACA. acum ar trebui sa faca ei,adica sa iese in strada si sa se imbrinceasca cu jandarmii-cam putin probabil.4 IMPLICIT rezulta ca dogaru nu poate mobiliza in strada decat cativa ,,entuziasti’ mai tineri si nici de aia nu poate fi sigur,atata timp cat nu-i are sub mana. suficient??

 10. lucius says:

  trotilatul,
  Crede-ma pe cuvant ca am spus de nenumarate ori ce trebuie sa faca. Daca nu crezi, citeste comentariile mele la articolele mai vechi.
  Acum chiar nu te mai inteleg: o data spui ca lasi analistii competenti, dupa care revii si afirmi ca acestia nu se descurca. Deci sa inteleg ca ceea ce afirmi sunt chiar carcoteli? Sincer, cred ca nimeni nu are nevoie de asa ceva, ACUM.
  Daca ai o solutie/parere/idee (dupa cum am mai spus) care sa fie si argumentata, de ce nu o trimiti pe adresa sindicatului?? – o primeste prietenul meu, dl.lt.col.Rinciog. Daca acum esti asa pornit, imi inchipui cum o sa reactionezi dupa ce primesti raspuns de la acest domn.
  Una peste alta, sa sti ca am spus la un moment dat, intr-un anumit context, ca ei trebuie sa tina cont de parerile noastre.
  Prin urmare, “carcotelile” dvs. … chiar sunt carcoteli; nu sunt sustinute de argumente obiective – dupa parerea mea.