Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sindicatul poliţiştilor a recomandat membrilor să nu mai facă ore suplimentare

Printr-un comunicat transmis joi 16 septembrie de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, s-a recomandat membrilor de sindicat să nu mai efectueze ore suplimentare, fără dispoziţia scrisă a şefului unităţii, şi să nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistică a structurii de poliţie la care sunt angajaţi.

Sindicatul poliţiştilor ameninţă cu proteste dacă se recurge la concediu fără plată.

Efectele acestor măsuri vor fi vizibile, deoarece poliţiştii lucrează şi 200 de ore suplimentare lunar şi contribuie cu importante sume de bani din salariu pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, se arată .

“«Pro Lex» nu îndeamnă poliţiştii la nemuncă, întrucât o astfel de formă de protest este nelegală şi afectează climatul de siguranţă publică, deşi starea materială în care se află poliţiştii ar justifica o astfel de reacţie”, potrivit comunicatului.

“Pro Lex” va organiza şi participa la acţiuni de protest autorizate, dacă poliţiştii vor fi trimişi în concediu fără plată, dacă nu se respectă angajamentele în ceea ce priveşte reorganizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, având ca efect disponibilizarea poliţiştilor, sau dacă se menţine măsura de reducere a veniturilor cu 25% şi în 2011.

Preşedintele Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, că poliţiştii îşi reduc activitatea, începând de luni nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia.

Liderul poliţiştilor a declarat că poliţiştii îşi vor limita activitatea la 75%, pentru că sunt plătiţi doar 75%. Membrii din teritoriu au cerut chiar întreruperea totală a activităţii.

Gruia a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţi similar cu magistraţii de către instuţiile statului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române afirmă că serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve, iar nemulţumirile şi le pot exprima în timpul liber, conform prevederilor legale.

Poliţistul are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, având obligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine. Poliţiştii îşi pot exprima nemulţumirile, în timpul liber, conform prevederilor legale în vigoare, afirmă IGPR.

sursa: ProLex

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “Sindicatul poliţiştilor a recomandat membrilor să nu mai facă ore suplimentare”

 1. lucius says:

  Poate se duc si … formele noastre de organizre, pe la acest sindicat. Nu de altceva, dar poate invata cum trebuie sa se manifeste(ze).
  Poate intrati si dvs stimati cititori si foste cadre militare, pe aceasta pagina sa vedeti cum reactioneaza un sindicat. Acelasi sindicat care a iesit in strada in acest an. Acelasi sindicat care are si el actiunile lui in justitie.
  Pe scurt, asta inseamna … cultura sindicala.
  Nu mai doresc sa fiu convingator in ceea ce afirm, dar le recomand tuturor celor care scriu pe acest blog sa nu mai creada orbeste in formele noastre de organizare (am citit pe alta pagina o indicatie de genul sa intru pe o adresa de mail a nu stiu carei filiale – oricum i-am dat raspunsul). Argumentez cele afirmate:
  – daca cititi cu atentie textul, inca din prima fraza se foloseste expresia “… s-a recomandat membrilor de sindicat …”
  – din 10 paragrafe, 7 incep cu sindicatul face si drege, sau liderul politistilor, sau chiar i se spune pe nume
  Pai domnilor, numai aceste 2 argumente dau taria atat a sindicatului cat si a mesajului in sine. Textul spune foarte clar ce fac, cum fac si ce nu au voie … iar de aici toata lumea trece la treaba.
  In alta ordine de idei, ati vazut asa ceva, sau macar sa aduca cat de cat,.. la ceea ce au organizat cica formele noastre de organizare? Nu. Si stiti de ce domnilor? In cazul SCMD-ului singurul care vrea sa se iasa in strada este dl.Dogaru (care a spus-o mai mult sau mai putin constient), ceilalti trag toate sforile sa nu se intample asa ceva.
  Deasemenea, revin la primul paragraf si mai redau o recomandare a acestui sindicat: “… să nu mai contribuie financiar la acoperirea deficitului de logistică….” Pai fratilor, aveti idee cate rechizite cumpara colegii nostri activi? – toate din banii lor, din cei cu mai putin 25% … iar personalul civil idem si la fel (asta ca sa nu fac diferentieri – si ei lucreaza in acelasi sistem pe care acum, zilele astea, nu-l mai pot numi Armata).
  Si ca sa nu ma lungesc, mai adaug faptul ca textul este plin de cuvinte cheie (inclusiv cifre), fiind la obiect si nu te ia de la Adam si Eva, cand a fost bunica fata mare si ce exista prin lume.

 2. cocorul says:

  As dori sa ma inscriu si eu in SCMD, dar oscilez vazand atatea pareri contra pe forum. Pana la urma cum putem sa ne unim si sa avem o actiune coerenta? Chiar asa este de dezbinata Armata incat nu mai putem avea incredere unii in altii? Luandu-ma dupa cele scrise in Rugaciune- “precum in Cer asa si pe Pamant”, inclin sa cred ca “precum in activtate, asa si in rezerva”. Este clar ca prin toate masurile luate ani de-a randul, politicienilor de dupa ’89 nu le-a pasat catusi de putin de armata; le-a placut doar sa se afiseze, sa faca cursuri la UNAP, in rest, nu au stiut cum sa ne termine mai repede. De ce? Din ura si invidie. Cu mici exceptii, cadrele militare sunt cu mult deasupra acestor cartite care au strapuns cu viclenie trupul tarii. Cred ca viitorul politic al Romaniei este ratat. Mai cred ca poate sa existe alta varianta de salvare a acestui neam. Ceea ce traiesc eu acum nu se numeste democratie. Si deja , dupa cate vad ca se intampla in lume, acest termen este perimat. Va intreb cu disperare: INCOTRO?

 3. Gourkha says:

  @ cocorul. Nu conteaza daca te inscii sa nu, eu nu sunt membru SCMD. Pot sa iti spun ca o intalnire face to face cu colegii tai o sa iti aduca o solutie corecta.
  Pe scurt: de la o discutie mai recenta de o saptamana cu 2 colegi asupra situatiei create, acum ne-am trezit cam. 40 de persoane (pana acum – in cateva zile doar), multi nici macar membri ai ANCMRR si niciunul membru SCMD, ca pe 25 Octombrie venim la Bucuresti – fara dubii, ne-am si organizat cu masinile. Interesant, ca nu am alergat dupa nimeni cu arcanul, s-au raliat singuri si fiecare continua sa fie urmat de altul si tot asa, ne ˝inmultim˝ sigur. Normal ca vrem sa pulsam – vrem sa trezim filiala ANCMRR care are 750 membri. Generalii nostri adevarati din garnizoanele din care suntem au cea mai puternica cheie, faza e sa coopereze intre ei, iar eu spun ca si ei se organizeaza, mai incet ca generalii, dar o fac.

  INCOTRO intrebi? Priveste in jur, tie chiar nu iti miroase a toamna plumburie ca cea din ´89?

 4. cocorul says:

  Ba imi miroase! Si acum adulmec cu narile umflate pentru ca”atunci” nu eram “acolo”, insa “acum” sunt “aici” si va astept sa dau mana cu VOI. Pe curand, Dumnezeu sa ne ajute!

 5. cocorul says:

  @Gourukha
  Nu vad sa se exprime camarazi de-ai nostri. Le este frica? Atunci cu cine ne putem uni? Oricum va stept in Bucuresti. Daca nu aveti unde dormi, sunteti invitati la mine. Sa nu creada nebunii astia ca noi nu stim sa impartim o paine in 100.000 de bucati. Va astept!

 6. micutzul says:

  @ Cocorul

  Cat ceri pe 2 ore de somn.

 7. lucius says:

  micutzule,
  Lasa-l naibii de somn. Adu creioane colorate, ca eu vin cu harta bucurestiului

 8. Patriot says:

  Cum au ajuns chestori cu facultatea de utilaje , cum ajung comisari-sefi facuti la apelul bocancilor ? Cum dragi compatrioti, CUM ???? Cum pot sa lupt ? Cum pot sa fac ceva ? Nu vreau sa stau cu mainile in san ! Imi crapa obrazul cand vad ce e in jur !

 9. roarmy says:

  Patriot, exact cum au ajuns altii generali, exact cum au ajuns altii agenti,inspectori si cadre militare: prin pile si relatii. In momentul de fata, atat armata cat si politia sunt pline de incompetenti cu facultati la universitati particulare cel putin dubioase. In timp ce singura varianta de promovare ar fi trebuit sa fie competenta si examenul, in acest moment singurele optiuni sunt mita si nepotismul. Daca analizezi sursa din care provin majoritatea ofiterilor si subofiterilor din armata o sa te crucesti: filiera indirecta. In conceptia celor care au implementat acest sistem, 3 luni sunt arhisuficiente pentru a scoate un cadru militar in activitate. Concluzia : la trageri trebuie sa fii cu ochii in 4 sa nu fii impuscat de acesti nepoti si fii de……….granguri. Asta ca sa nu mai spun ca la antrenamente pierdeam ore bune sa invat =doamnele= ce este ala un incarcator de pistol si cum se scoate din maner.

  Deci, asa au ajuns……….sa-si bata joc de noi toate(majoritatea) lichelele.

 10. Patriot says:

  Nu mai exista logica in nimic. Nimeni nu ia atitudine, e atat de jalnic. Eu sunt tanar, pe drumul de a deveni ofiter abia, dar…incep sa am din ce in ce mai multe dubii cu privire la patriotism si la versurile imnului. Tatal meu are scoala de ofiteri de tancuri, promotie 83 la Pitesti, stiu foarte bine ce inseamna ofiter, si ce inseamna plutonier care a facut hyperion si a devenit ofiter, de astfel de oameni e condus tata acum. Mama …aceeasi poveste. E ridicol…demn de mila.

 11. Nimeni says:

  @ Patriot – welcome to the real f…ed up world!

 12. Valentin says:

  @ Patriot – Toata nebunia si tot haosul creat in sistemul militar a inceput atunci cand ,la sefia celor 2 ministere(M.Ap.N./M.A.I.), au fost numiti civili(aserviti politic).De aici a inceput totul:angajarile(prietenilor,cunostintelor,rudelor,etc.),intarzierile in plata anumitor drepuri(norma de echipare,hrana),anularea unor sporuri(de antena,etc.).De atunci a inceput DECADEREA SISTEMULUI MILITAR….Acum,doar vedem si suportam efectele devastatoare…O intrebare:daca cunosteai situatia reala,de ce te-ai mai inscris in acest sistem muribund?

 13. Patriot says:

  Datorita semnificatiei numelui pe care mi-l pun aici pe site. Si datorita unor versuri de mult uitate “Să fiarbă-n inimi răzvrătirea, Cei leneşi plece unde vor! Azi nu sînteţi nimic în lume, Luptaţi ca totul voi să fiţi!”

 14. Patriot says:

  Am taria de a crede , ca odata si odata, vom reface ceva, atata timp cat oamenii care stiu adevaratele valori vor fi suficient de curajosi sa isi foloseasca curajul.

 15. Pedelicius says:

  Are dreptate Patriot. Da’ io unu nu sunt de acord cu ce spune Valentin. Adica nu in totalitate. Prostitutia sistemului nu a inceput atunci. A inceput si in anii 50, cand elita militara romana a fost “deblocata” asta cand nu a sfarsit la Aiud. Si a fost inlocuita cu tembeli cu 4 clase, facuti ofiteri pe puncte, care in anii 70 (colegii mai in varsta care au facut LM in perioada aia va vor confirma) veneau, avand gradul de colonel, sa-si ia Bacu’. Sau cand tot in anii aia, 70 si, au inceput sa intre in sistem elementele cu “origine sanatoasa”, membrii de partid, cu ani in productie, mai cunoscuti colocvial ca “workeri”. Astia, cu Hiperionu’, Haretu’, Herculane-ul sau alte scoli din astea, sunt doar bomboana de pe coliva sistemului. Sau motu’ la rahat…

 16. Pedelicius says:

  Copii astora la care am facut io referire, aia cu BAC’ luat cand erau colonei & workerii, sunt, in proportie de 70%, jmecherii de azi, astia cu Hiperioane si Harete care infesteaza sistemul.

 17. roarmy says:

  Patriot, daca ai fi condus de plutonieri cu Hyperion ar fi perfect. Plutonierii aia au ceva scoala militara si stiu cu ce se mananca armata. Problema este ca ofiterii care te conduc provin direct din civilie si au DOAR hyperionul, eventual 3 luni de scoala militara, cu bunavointa lui Unchiu si cateva invoiri….la fara frecventa. Concluzia: trebuie sa fugi ca dracul de ei la trageri…..sunt un pericol real.

 18. Patriot says:

  Pedelicius, la scolile de ofiteri, se faceau examene pt. cei de “orginie sanatoasa” concurau 10 pe 20 de locuri, si tot picau :) , mi-a povestit tata cum isi bateau joc de ei toti. Acei oameni nu sunt smecherii de azi…ci prostii de azi. Smecherii de azi sunt aia cu hiperioane si cu mercedes.

 19. Patriot says:

  Apropo…uitati-va la CV-ul inspectorului general al IGP, are facultatea de utilaje si conduce politia romana.

 20. Pedelicius says:

  @Patriot – mie imi spuneti, am fost coleg cu ei… La admitere, li se “umflau” notele ca sa ajunga sa ia 5.00 si sa intre.

 21. Valentin says:

  @ Pedelicius – Tinand cont ca ,,Patriot” este un element tanar,m-am referit la perioada de dupa 1989,nu avea rost sa-l bag prea adanc in istorie…
  Pot sa pun si eu pe lista universitatilor favorite,de catre unele cadre militare (din MI), una tare?UNIVERSITATEA BIOTERRA- ,,prietenii stiu de ce”.

 22. Pedelicius says:

  Valentin, e valabil si pentru “cadre” (cat am urat si urasc expresia asta…) din MAp.

 23. micutzul says:

  @ Patriot, Pedelicius altii

  Domnilor cu regret trebuie sa vin sa spun ca nu este nici frumos nici onorabil ce faceti. De exemplu eu am venit din civilie, am dat examen la Scoala de Ofiteri si am intrat al cincilea cu 9.45. Am invatat in scoala cot la cot cu cei din LM si nu m/am simtit niciodata mai prejos . Si erau in tot plutonul meu numai baieti inteligenti. Unul singur era extraordinar, Albota Radu avea o memorie nemaipomenita.Dar a plecat in anul II si acum era sef pe la sanatate in Caras Severin. Deci va rog eu ma simt jignit si cei care ma cunosc, fiindca mi/am dat si numele pe aici pot confirma sau infirma. Eu nu vreau sa jignesc pe nimeni. Am iubit si iubesc cariera militara si nu/mi place cand cineva terfeleste onoarea noastra. Cu respect.

 24. Valentin says:

  @ micutzul – Cred ca s-a inteles gresit dezbaterea de mai sus.Patriot a pus niste intrebari iar noi am incercat,cat de cat ,sa-i explicam de cand au aparut belelele in sistemul militar.Atat si nimic mai mult,nu uram cariera militara si nu terfelim pe nimeni si nimic.De recitit postarile de mai sus( ,,Patriot a scris: 17 Septembrie 2010 la 6:13 pm”) ,cu atentie!

 25. Pedelicius says:

  Cei care veneau din civilie, direct din liceu aveau conditii si mai dure de admitere decat cei cu LM-ul. De asemenea, si printre cei cunoscuti cu peiorativul “renume” de “workeri” erau si sunt baieti de nota 20. Cam putini ce e drept, dar erau.
  Micutzul: cred ca m-ati inteles gresit. Sincer. Sunt unul dintre cei mai loviti de marsaviile astea din ultimul timp. De exemplu – am fost dat la o parte de la promovare pentru a i se face loc unui specimen din astia, Bioterra, care nici macar nu indeplinea conditiile formale, alea scrise in lege. Dar cand esti cumnatul unui mare VIP actual de prin armata, VIP care are ca origini “sanatoase” faptul ca tac’su a fost soferul lui generalul X, comandantul Armatei Y, si de aici se trag si curg toate. Mai vreti exemple? Va cade bine cand vedeti tot felul de fosti politruci, tot felul de labe triste care nu au comandat in viata lor ceva, vorbind acum de “Onoare Militara”, “demnitate” si alte astea? Sau cand vedeti un turnator ca Basescu clamandu-se urmasul lui Toma Arnautoiu?
  Apropo Micutzul, mi-au placut comentariile dvs. de pe blogul lui Cristian Preda. Touche!!!

 26. Pedelicius says:

  Si ca sa fiu rautacios, io unu nu cred ca Patriot este ce spune. Taica’su si-a cautat si si-a gasit un alter ego, un fel de persoana a III-a asupra careia, pentru a da mai multa greutate spuselor sale, isi transfera opiniile. Parerea mea…

 27. Patriot says:

  Ei domne’ Pedelicius..nu ati nimerit deloc, tata intra foarte rar pe internet, momentan are dureri de cap in camera cealalta, colonel batran cu datorii.

 28. Pedelicius says:

  La 49 de ani nu e chiar asa de batran d-le Patriot.
  P.S. Imi cer scuze daca am dat cu bata in balta cu supozitia mea. Mi s*9a parut ca recunosc niste tipare…

 29. Valentin says:

  Ce se intampla acum in strada(24.09.10.-14.10.),la Cotroceni,ar trebui sa-i puna serios pe ganduri pe actualii portocalii.Ar fi fost un moment bun si pentru noi pensionarii,nu cred ca ne-ar fi refuzat participarea.

 30. Valentin says:

  Daca mi-ar da dezlegare d-nul col. (r) Valeriu PRICINA (vicepresedinte si purtator de cuvant al SCMD), m-as prezenta la mitingul organizat pe 7 octombrie,la Cotroceni…Poate-l trece ,pana atunci ,in planul de actiuni al SCMD,fiindca nu doresc sa fiu in ilegalitate ,,fapt ce se poate solda cu grave consecinte pentru sindicat si pentru conducerea acestuia”.

 31. Valentin says:

  Ar trebui ca SCMD sa picheteze zilnic ,cu un nr .simbolic de participanti,sediile celor 2 ministere(MApN si MI).Sunt sigur ca ar fi o gramada de voluntari.Chiar daca nu vor rezolva mare lucru,macar sa le strice buna dispozitie, cheful de munca si viata celor 2 fripturisti parveniti:escrocului imobiliar de Ilfov si vamesului bisnitar.
  D-na Elena,poate prezentati si varianta asta conducerii SCMD…Trebuie sa ne miscam,sa fim mai activi,sa fim vazuti si auziti,de catre politicieni,presa,populatie;nu putem sa ne vaicarim aici,asteptand sa ,,cada drobul de sare”.