Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Siria: Bashar al-Assad a respins medierea conflictului civil propusă de trimisul special ONU şi al Ligii Arabe

Siria

Oficiali al administraţiei SUA au declarat că preşedintele sirian Bashar al-Assad a respins eforturile trimisului special ONU şi al Ligii Arabe Kofi Annan de a media o rezoluţie a conflictului.

Sursele, citate de MEDIAFAX, spun că al-Assad a răspuns propunerilor lui Annan refuzând să îl recunoască pe acesta din urmă ca reprezentantul Ligii Arabe şi susţinând că nu va lua nicio măsură până când opoziţia nu depune armele.

Annan, fost secretar general al ONU, a declarat anterior că a făcut “propuneri concrete” oficialilor din guvernul sirian după ce s-a întâlnit la sfârşit de săptămână cu al-Assad la Damasc.

Înainte de a primi răspunsul, Annan s-a întâlnit în Turcia cu oficiali ai guvernului şi membri ai opoziţiei siriene.

Annan s-a întâlnit marţi cu Burhan Ghalioun, liderul Consiliului naţional sirian care a reprezentat opoziţia în reuniunile internaţionale. Discuţiile au fost “productive” iar consiliul a promis “cooperare deplină” în eforturile viitoare, a declarat Annan.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Siria: Bashar al-Assad a respins medierea conflictului civil propusă de trimisul special ONU şi al Ligii Arabe”

 1. soso says:

  Domnilor, situatia cu salariile de merit este cunoscuta si tolerata la nivel ministerial si guvernamental. Nu s-a dorit inlaturarea nedreptatii cu privire la includerea “pe viata” a salariului de merit in salariul de baza deoarece clientii abonati la aceasta bonificatie ( sefii si oamenii lor) au o influenta si o anumita putere de care guvernantii se tem. Dupa taierea cu 25% a veniturilor, pentru a nu supara prea tare sefimea din minister( MAI, MAPN, MJ, SRI, etc ) cu sistarea si a salariilor de merit, s-a acceptat aceasta situatie care dureaza de trei ani si care va mai tine mult timp. Bineinteles ca situatia s-a generalizat si in teritoriu iar multi care “s-au vazut cu sacii in caruta” stau cuminti in banca si nu se mai agita cu munca. Asa ca unii sunt fraieri iar altii smecheri.

 2. Marlon Juvet says:

  @Soso: un comentariu minunat, ce completează la perfecţie lacunele din articolul de faţă…..

 3. zisu says:

  Aşa este Soso! Aceasta este ţara in care noi cu drag traim! Precum s-a vazut si cu pensionarii militari. Celor mai multi, le-a burdusit Oprea pensioara frumusică. Au ramas cativa “ciupalaci” să zbiere pe ici pe colo! Băshinoshii s-au aşezat la casele lor si asteapta sa treaca luna! Asta e ţara lui Băsescu!

 4. gigi dracu says:

  soso,
  zilele trecute, cand la un afoz sefului smsg ii erau raportate deschis problemele, inechitatile, aberatiile salarizarii actuale, un general aflat langa el (seful J1) se amuza copios. Nu am nicio speranta ca astfel de oameni vor face ceva.