Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Siria – ofiţeri de informaţii au dezertat

Cel puţin zece ofiţeri aparţinând serviciilor secrete siriene au defectat dintr-un centru de informaţii. Opozanţii regimului lui Bashar al-Assad au afirmat că aceasta este “dzertarea cu numărul cel mai mare de persoane dintr-un serviciu care a funcţionat ca pilon de susţinere al lui al-Assad”.

Un schimb de focuri a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, între dezertori şi trupe fidele lui Bashar al-Assad, în timp ce primii menţionaţi au fugit din Centrul de Informaţii al Forţelor aeriene, din centrul oraşului Idlib, 280 km nord-vest de Damasc.

Zece oameni din ambele tabere au fost ucişi sau răniţi, au declarat duminică protestatarii.

Dezertările au loc pe fundalul presiunilor exercitate de Liga Arabă asupra Siriei.

Siria refuză să semneze un plan prin care se angajează că va înceta violenţele împotriva protestatarilor din diferite oraşe.
“Am fost foarte clari; îi mai acordăm Siriei o zi şi sperăm să primim un răspuns în direcţia solicitată de noi, a declarat un oficial aparţinând Ligii Arabe, citatd de Reuters.

 

Sursa: Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.