Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Siria scapa de o rezolutie ONU privind o actiune militara a comunitatii internationale, cu ajutorul Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat ca Rusia se opune adoptării unei rezoluţii privind Siria în Consiliul de Securitate al ONU, pentru că situaţia din această ţară nu ameninţă securitatea lumii.

“Rusia este împotriva oricărei rezoluţii a Consiliului pe tema Siriei. Situaţia din această ţară nu constituie o ameninţare pentru securitatea lumii”, a spus el.

Rusia considera ca, comunitatea internaţională trebuie să acorde Damascului timp pentru reforme. “Autorităţile siriene au făcut deja paşi către implementarea reformei declarate şi au nevoie de mai mult timp”, a explicat el.

Marea Britanie şi Franţa au prezentat un proiect de rezoluţie la ONU care condamnă acţiunile forţelor siriene, dar nu autorizează acţiuni concrete, relatează BBC. Textul nu era agreat de unii membri ai Consiliului de Securitate, care se temeau că ar fi un prim pas către intervenţia militară.

Ambasadorul britanic Mark Lyall Grant a spus că textul “cere paşi pentru respectarea aspiraţiilor legitime ale poporului sirian”.

Proiectul prezentat de britanici şi francezi cu susţinerea Germaniei şi Portugaliei condamnă încălcarea sistematică a drepturilor omului în Siria şi cere încheierea imediată a violenţei şi acces pentru echipele umanitare.

Textul subliniază că singura soluţie la criză este printr-un proces condus de Siria, ceea ce ar fi o tentativă de a mulţumi pe unii membri ai Consiliului care vor să se evite o intervenţie ca în Libia.

Premierul britanic David Cameron a declarat că textul se concentrează pe “condamnarea reprimării şi cere responsabilitate şi acţiune umanitară”.

Votul in CS al ONU va avea loc săptămâna aceasta sau la începutul săptămânii viitoare.

sursa: RIA Novosti

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.