Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sistemele de apărare antirachetă ale unor ţări NATO au fost interconectate

missile defence sistem foto NATO.int

În oraşul german Uedem, a fost operaţionalizat primul sistem al NATO pentru apărarea antirachetă în teatre de operaţiuni Theatre Ballistic Missile Defence (TBMD).

Acesta a fost predat comandanţilor militari după ce experţii NATO au testat cu succes interconectarea echipamentelor antirachetă ale Franţei, Germaniei, Italiei, Olandei şi Statele Unite.

Experţii vor încerca în următorii ani să extindă sistemul.

Mai multe state membre NATO au cumpărat sau dezvoltat în ultimul timp sisteme capabile să doboare rachete balistice, însă Alianţa nu a găsit până acum o metodă de a le interconecta atunci când forţe din diferite ţări acţionează împreună.

NATO a dezvoltat un sistem capabil să interconecteze armele antirachetă ale diferitelor ţări, pentru a apăra trupele de pe teren.

sursa: NATO.int

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.