Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sistemul Patriot vândut Taiwanului inflamează relaţiile chino-americane

Ministrul chinez al Apărării s-a declarat “profund indignat” de gestul SUA, prin care guvernul de la Washington a anunţat că firma americană Raytheon va vinde Taiwanului un număr nespecificat de rachete Patriot de înalta performanţă.


China le-a cerut SUA să-i respecte interesele fundamentale şi să înceteze imediat să aprovizioneze Taiwanul cu arme.

“Statele Unite se agaţă cu încăpăţânare de planul administraţiei Bush de a vinde arme Taiwanului, ceea ce compromite serios încrederea reciprocă din rândul armatelor noastre”, a spus Huang Xueping, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.

În plus, prin acţiunile lui, Washingtonul frânează ameliorarea şi dezvoltarea relaţiilor militare americano-chineze, considera Beijingul.

Dacă ar rămâne la valoarea pachetului anunţat de administraţia Bush, în octombrie 2008, Taiwanul ar putea primi arme în valoare totală de 6.5 miliarde de dolari.

sursa:  Gardianul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.