Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Situaţia celor care cumulau salariul cu pensia în MApN

La cererea Mediafax, MApN a transmis că numărul de persoane plătite din fonduri bugetare care cumulau salariul cu pensia, cu o valoare mai mare de 1.693 lei, la data intrării în vigoare a Legii 329 din 2009, este de 336.

Dintre acestea, 198 au optat pentru pensie şi 138 pentru salariu.

Alte 103 persoane, plătite din fonduri bugetare, au pensie cu o valoare mai mică de 1.693 lei şi vor cumula în continuare pensia cu salariul, potrivit prevederilor legale.

sursa: Curentul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Situaţia celor care cumulau salariul cu pensia în MApN”

 1. army says:

  Dreptul la munca mi-a fost incalcat.Nu are nimic in comun pensia cu dreptul la munca si de a obtine alte venituri din munca cinstita ,in urma ocuparii unui post prin concurs. Cum ramane ,din punct de vedere etic si echitabil, cu situatia in care avem:parlamentar, proprietar de firma, actionar,membru in consilii de administratii,in alte comisii si comitete de unde obtine bani,iar pentru functia de baza nu se osteneste,pentru a a vea resursa necesara pentru celelalte. Cum ramane cu ministrii,secretari de stat, directori,s.a., aflati in caeeasi situatie.Ati dat afara oameni buni, devotati,pentru a incadra oameni slab pregatiti,lenesi , profitori… de aceea instititiiile statului merg asa de bine.

 2. Puşca şi cureaua lată says:

  Şi cine aţi vrea să fie de vină de risipa din sectorul bugetar? Pe cine ar putea face bugetari de lux purtătorul de cuvânt al Guvernului, Emil Boc? Şi ce aţi vrea să le anuleze colegilor, politruci, cumulul salariului cu salariul de la stat? Stimate domn nu e moral. Ei câtă şpagă au dat, câte limbi în c…, câte înjurături şi acum să renunţe?

 3. ionica_minune says:

  army, dreptul la munca va este incalcat partial. Cu valoarea dumneavoastra va puteti angaja lejer si oricand la orice institutie privata din tara asta, prin concurs sau fara el. Nimeni si nimic nu va retine. Cat despre oamenii slab pregatiti care vin pe locurile dumnevoastra, eu m-as mai gandi………
  In primul rand ca sunt tineri……..care au chef de munca si nevoie imensa de un salariu. Ati fost tineri si probabil stiti cum era (sau ar trebui sa stiti).
  Daca aveti o pensie, umila mea parere este sa-l rugati pe Dumnezeu sa va dea sanatate sa o puteti manca macar pana la 100 de ani si sa nu va mai legati cu lanturi de armata. Un om are valoare atat in armata cat si in afara ei( daca o are). Daca vreti, vin cu exemple concrete.

 4. PARABLUE says:

  Distinse domn(a) ionica_minune, despre vorbiti ? !Incalcare partiala… ?! e o clara incalcare , nu o mai suciti ca la Ploiesti ! Daca omul e valoros si inca capabil,ca principiu, e musai sa poata alege unde lucreaza! E vorba de o banala, normala competitie ! Apoi,pana la urma, acea pensie este oricum impozitata(?!),desi tine de o suma de bani cedata lunar de fiecare din noi statului care, dupa ce se va fi folosit de ea, urmeaza sa o returneze fiecaruia in parte ! Mai simplu, sunt de fapt tot banii fiecarui pensionar in parte ! Dar,intelegand ca stapaniti fenomenul ,poate explicati cum s-a ajuns la acea limita de 1693 lei ? De ce nu 1694 sau o alta suma?! Sau de ce se impoziteaza pensia ? Sau, cum justificati , in acelasi context, situatia celor care , lucrand la 2 institutii bugetate de stat, au , normal in opinia mea, 2 venituri de la stat , fara sa fie afectati de lege ? Sau cazul celor exceptati , pensionari fiind, de prevederile acelei aberante legi ?Sau care e vina pensionarilor pentru faptul ca tineriii nu au locuri de munca ?!Sau…sau…
  cu toata deferenta

 5. ionica_minune says:

  Domnule(a) Parablue, era vorba de incalcare partiala intrucat nimeni nu-i tine sa nu lucreze la privat (deci nu este o incalcare totala a dreptului de munca). Daca ar fi vorba de o banala competitie cum ii spuneti dumneavoastra , as fi total de acord………cum nu este nici-un fel de competitie, nu sunt de acord. Stiti sau poate nu stiti cum s-au transformat functii de general in civil cu studii superioare doar pentru ca “unii” sa beneficieze de ele. Din cei 400 de militari aflati in aceasta situatie(cumul pensie cu salariu) as fi tare curios cati se afla in provincie si cati in structuri centrale ale ministerului. Domnule Parablue, sunt militar ca si dumneavoastra si am intrat de drag in sistem, dar nu mai suport marlania si faptul ca trebuie sa muncesc pentru toti copii, nepotii si rudele de ce grad vreti domnia voastra si pentru toti coloneii veniti pe functii de civili si care se cred inca sefi.
  Daca ar fi un sistem concurential, in care sa predomine valoarea as fi de partea domniei voastre trup si suflet dar in conditiile actuale, pas……….

  Cat despre cei din alte sisteme, sincer nu ma intereseaza. Ma intereseaza doar sistemul in care muncesc si caruia mi-am dedicat viata de la 14 ani.
  Nu cunosc mai multe detalii decat dumneavoastra, vorbesc doar din cele traite si suportate pe viu.
  Apropo, nu am vazut un subofiter iesit la pensie cu ordonanta sa vina sa se angajeze ca civil. Va intreb si eu………oare care este cauza de reusesc numai gradele mari din armata?
  Cam atat spun acum.
  In rest va doresc doar multa sanatate caci restul se rezolva.

 6. mega2005 says:

  Domnule Ionica
  daca sunteti ori ofiter superior sau subofiter cu multi ani de serviciu cu atat mai trist,… aveti un fel de a judeca lucrurile foarte simplist.
  Experienta dvs. de viata si mai ales de militarie ar trebui, din punctul meu de vedere, sa va dea ghes intai prin a masura si dupa aceea de a taia,..prin vorba, evident.
  Nu va doresc decat sa ajungeti sa fiti disponibilizat, sa va cautati de munca la privat si sa vi se dea cu flit fiindca ati lucrat numai la stat, ca militar,…poate dvs. o sa aveti sansa gasirii unui loc de munca nu stiu ce pregatire aveti,…insa, retineti,majoritatea dintre cei iesiti din sistem nu au astfel de sansa!!!
  Eu spre exemplu nu am lucrat tot in armata ci la un alt angajator tot din sistemul public, unde am dat concurs si am fost incadrat mult sub cele aprox. 1200 lei sal. de baza -aprox. 900 lei-fiindca am obtinut o nota mai mica la testul de verificare a cunostintelor.
  Mi-am ales in mod liber profesia si locul de munca asa cum inca, la acea data, mai aveam dreptul in Romania si este bine sa tineti minte acest lucru stimate domn,…
  Fireste, acum nu am alta posibilitate de a ma angaja decat in mediul privat si inca din ianuarie anul trecut, de pe vremea cand inca lucram la stat, caut asa ceva.
  In momentul in care cineva din tara asta iti spune, dupa 20 de ani de…hai sa-i zicem democratie, unde ai voie si unde nu ai voie sa lucrezi nu credeti ca ne indreptam spre un partid unik cu al sau condukator iubit in frunte??? Aici este pericolul real,…restul le descurcam, sanatosi sa fim.

 7. ionica_minune says:

  Domnule mega, in primul rand vreau sa va felicit pentru faptul ca ati avut curajul sa depasiti “granitele armatei” si sa va angajati in alta structura. Asta inseamna ca aveti valoare si daca o aveti garantat veti razbi si la privat.
  Atentie domnule draga, eu nu am facut niciodata afirmatia ca este o lege buna ci ca sunt partial de acord cu ea.
  In speta eu as fi vazut-o asa: pleci de la primaria Constanta, nu mai ai ce cauta acolo. Pleci de la MAI, nu te mai intorci, pleci de la armata, nu mai ai ce cauta in sistemul respectiv…….
  Eu asa as fi vazut situatia……Nu este corect ceea ce se intampla, foarte de acord cu domnia voastra. Dar nici sa-i angajam inapoi pe cei care au luat ordonanta si pensie pe aceleasi functii nu este corect.
  Vom trai si vom vedea ce va mai fi.

 8. mega2005 says:

  Pt. dl. Ionica
  Da domne…aici ai dreptate, ce naiba,…si eu sunt de acord cu asta. Insa realitatea bate ceea ce am vrea noi. La vremea cand se discuta acel faimos proiect de lege devenit Legea nr.329 nu prea am auzit voci care sa sustina o astfel de propunere. Oricum, revin la principiul constitutional al libertatii de alegere al profesiei si a locului de munca si ne intoarcem de unde a plecat discutia.
  Cred ca daca in statutul cadrelor militare, in anul 1995, s-ar fi strecurat o astfel de prevedere la partea cu militarii rezervisti poate s-ar fi obisnuit oamenii cu reglementarea si evident, cu ideea sub aspect psihologic ca odata plecat din armata dus esti si nu mai ai voie sa te intorci ca civil ci doar rechemat in activitate. Si in Ordonanta nr.7 cred ca se putea insera un asemenea articol, insa revin si spun, este cel putin discutabil din punct de vedere juridic
  Numai ca la vremea aceea nu se punea problema diminuarii limitelor de varsta in grad, a evolutiei in cariera pe baza acelui Ghid al carierei militare care, practic, a ucis ideea de cariera, punand in loc goana dupa functii, grade, cursuri si altele…si oricum se gasea vreun destept de avocat sa atace prevederea ca fiind neconstitutionala….
  Deocamdata sa incercam sa fim solidari pentru ca se pregatesc si alte “surprize” pentru militari!!! Am onoarea sa va salut!!