Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Situaţia de securitate din Egipt

În cursul zilei de sâmbătă 29 ianuarie, protestele violente au continuat pe cuprinsul întregii ţări. Manifestanţii au cerut în principal demisia preşedintelul Mubarak. Acesta a reacţionat însărcinând pe ministrul aviaţiei civile să formze un nou guvern. Şeful servicului de informaţii egiptean a fost numit vicepreşedinte. Demonstranţii au continuat ciocnirile cu forţele
de ordine. În mai multe locuri armata egipteană a pactizat cu mulţimea. Comunitatea internaţională şi-a exprimat îngrijorarea, preşedintele american, Barack Obama, cerându-i lui Mubarak “să ia măsuri concrete pentru a-şi îndeplini promisiunile” şi “să se abţină de la folosirea violenţei împotriva manifestanţilor paşnici” aratand astfel ca nu sustin o eventuala debarcarea a presedintelui egiptean de la putere.

mau multe date

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Situaţia de securitate din Egipt”

  1. Buzdugan Dumitru says:

    Fiindcă cei din stradă nu au încă un lider am putea să-i ajutăm cu domnii: Ion Iliescu, Petre Roman, Mircea Dinescu, G. V. Voiculescu. Ion Caramitru le-ar putea spune ,,faceţi-vă că munciţi”.

  2. mos teaca says:

    si …ca sa nu fie singuri….bonus: udrea, turcanu, sulfina si….alte portocalii!