Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Situaţia din Kosovo se deteriorează

După demonstraţiile violente din nordul Kosvo, în cursul cărora au fost răniţi cu focuri de armă doi militari germani, Asociaţia Deutsche Bundeswehr Verband avertizează cu privire la o eronată evaluare a situaţiei de pe teren.
“Securitatea s-a deteriorat în ultimele luni în Kosovo şi este evident că planul iniţial, de reducere a trupelor staţionate, nu mai poate fi respectat”, apreciază asociaţia, citată de Deutsche Welle.
În paralel, Serbia a adus grave acuzaţii militarilor germani din grupul internaţional de protecţie KFOR.
Secretarul de stat din Ministerul pentru Kosovo de la Belgrad, Oliver Ivanovici, a declarat că “este dezamăgit, fiindcă sângerosul incident a fost provocat de militari germani”.

În cursul ciocnirilor de luni, 28 noimebrie, din satul Iagieniţa, dintre militari KFOR şi sârbi, doi soldaţi germani au fost răniţi cu focuri de armă.
Alţi 25 de militari germani şi austrieci au fost răniţi cu bombe pirotehnice şi sticle incendiare.
De partea celalată au fost răniţi cel puţin 30 de sârbi cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi lansatoare de apă. Situaţia din nordul Kosovo este deosebit de tensionată în ultimele luni, din cauza unui război comercial între Serbia şi fosta sa provincie, locuită preponderent de etnici albanezi.

Sursa: Deutsche welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Situaţia din Kosovo se deteriorează”

  1. Marlon Juvet says:

    @Redacţia: nimic despre articolul din Academia Caţavencu “EXCLUSIV. M.Ap.N. va înfiinţa batalioane de câini maidanezi pentru teatrele de război” şi reacţia jalnică a rrrreprezentanţilor ălora?